Higashi no Eden

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    Higashi no Eden


    Higashi no Eden


    Režisierius: Kenji Kamiyama
    Studija: Production I.G
    Autorius: Kenji Kamiyama
    Žanrai: nuotykiai, romantika, misterija
    Transliacija: 10.04.2009 - 19.06.2009
    MAL reitingas: 8.67
    Trukmė: TV 11 ser. x 25 min.

    Opening / Ending




    Aprašymas: Saki Morimi sumaišė Baltuosius rūmus su fontanu ir numetė ant pievelės monetą. Šiais neramiais laikais žmonės nervingi, o šalia vieno iš svarbiausio JAV pastato patruliuojantys policininkai - ypatingai. Nieko keisto, kad juos sudomino keistai besielgianti turistė iš Japonijos. Nuo didesnių problemų Saki išgelbėjo staiga pasirodęs nuogas ir ginkluotas vaikinas. Kad ir labai jau įtartinas buvo gelbėtojas, bet iš dėkingumo mergaitė padovanojo jam savo striukę. Vis geriau nei nuogas, o ir šaltoka. Vaikinas padėkojo ir nubėgo. Truputi atsipeikėjus nuo šoko Saki prisimena, kad striukėje liko dokumentai ir pinigai. Turtą pavyko susigrąžinti, bet į Japoniją ji grįžta ne viena, o su naujuoju draugu - Akira Takizawa. Jis pasirodo yra praradęs atmintį. Vienintelis ryšys su praeitimi yra pasas ir keistas telefonas, kuriuo paskambinus malonus moteriškas balsas yra pasiruošęs bet kada išpildyti beveik bet kokį norą.

    Idėjiškai šis anime man priminė Death Note ir Gantz. Kaip ir Gantz atveju čia vyksta žaidimas su tam tikromis taisyklėmis, o mirties knygą čia pakeitė norus pildantys telefonai. Be abejo, šis anime turi kažką tokio kas jį išskiria iš daugelio kitų. Pirmiausia reikia paminėti prabangų piešimą. Nedažnai pamatysi normalų ir gyvą miestą. Net automobiliai nupiešti padoriai. Vienžo prikibti nėra prie ko. Opening'as ir ending'as apskritai nuostabūs.





    Pagrindinių personažų charakteriai per daug tikroviški ir gyvi, kad juos būtų gali įkišti į kažkokius rėmus ar su kažkuo palyginti. Nebent vizualiai Saki ir Akira labai panašūs į Hagumi ir Morita iš Honey and Clover. Tiesa, Saki tikrai padoriau atrodo.^^ Puikiai padirbėjo ir aktoriai, nes įgarsinimas nemažiau prabangus nei piešimas. Deja, tai netaikoma antriniams personažams. Atėjo laikas ir deguto šaukštui. Nors siužetas ir istorija intriguoja ir nepaleidžia nuo ekrano, bet jie čia tiesiog dūsta. Užmojis buvo ne mažesnis nei pas baisų ir galingą Death Note, todėl vienuolikos serijų užteko tik įvadui. Įtariu, kad serialas yra tiesiog būsimų filmų reklama. Studija, be abejo, ruošiasi iš jų gerai uždirbti. Viena vertus reklama tikrai gera, bet kita vertus pasijutau truputi išprievartautas. Laisvai buvo galima sukurti pilnavertį serialą ir dar daug medžiagos būtų likę. Nejaugi problemos su finansavimu?

    Reziumė: Vertinti kol kas nenoriu. Istorijos pabaigos dar net horizonte nesimato. Nepaisant to šį anime rekomenduoju visiems kaip įrodymą, kad anime industrija dar gali sukurti kažką nebanalaus, gražaus ir neįprasto. Kartu yra užkliudoma ir keletą rimtesnių temų tokių kaip jaunimo integracija į visuomenę. Tik nereikia labai gilintis, kodėl tik su 9 milijardais jenų ir gerais ryšiais galima turėti tokias galias ir pan. Higashi no Eden yra tiesiog anime skirtas gerai praleisti laiką ir nedaugiau. Todėl čia netrūksta ir ironijos ir komedijos ir tiesiog absurdo.


    Įspėju, kad šis serialas propaguoja nudizmą. Deja, tik vyrų.^^



    139
    5
    80.58%
    112
    4
    13.67%
    19
    3
    2.88%
    4
    2
    0%
    0
    1
    2.88%
    4
  • aKi
    Ruduo.

    • 2007 10 24
    • 289

    #2
    Autorius Killerbee
    Saki Morimi sumaišė Baltuosius rūmus su fontanu ir numetė ant pievelės monetą.
    Nedidelis pastebėjimas: ji juk tiesiog norėjo įmesti monetą į Baltųjų Rūmų fontaną ir viskas.

    Kas dėl pačio anime - netikėtai geras ir įtraukiantis, 5/5.

    Comment

    • Killerbee
      Iškrypęs dėdulė





      • 2006 12 11
      • 2949

      #3
      Autorius aKi
      Nedidelis pastebėjimas: ji juk tiesiog norėjo įmesti monetą į Baltųjų Rūmų fontaną ir viskas.

      Kas dėl pačio anime - netikėtai geras ir įtraukiantis, 5/5.
      Tam reikėjo bent jau Aleknos sugebėjimų.

      Comment

      • Izzo
        one vs all, DIE AZ!



        • 2007 02 25
        • 1530

        #4
        Pats norėjau šitą aprašyt, bet kažkaip ongoing "aprašymas" atbaidė. Ech.. Apie patį anime galiu pasakyt, kad labai patiko, ypač pabaiga (taip, pavadinkim tai pabaiga TV serijų, ne istorijos). Kol kas čia mano šių metų favoritas ir kažkaip abejoju ar kažkas beaplenks. Na bet apie patį darbą reikia rašyt. Pats anime kažkaip man nepriminė nieko kito, nei Gantz, nei Def Nouto, kaip aprašymo autoriui, kažkaip viskas buvo nauja (pastarieji abu matyti). Iš pradžių pasirodžius animo posteriui, kažkaip atrodė, jog tai bus eilinė romantinė nesąmonė su lolišku piešimu, bet slicKrox'o įdėtas traileris iškart nuomonę pakeitė. Piešimas tiesiog pribloškė savo gyvybe ir siela. Veikėjai irgi ne kažkokie loliai (kaip Saki posteryje), o nupiešti labai realistiškai ir simpatiškai (vėl gi Saki). Siužetas taip pat labai įtraukiantis. Atrodo bus kažkokia lengva romantika tarp Saki ir Takizawos. Animas rodys jų santykius ar kažką iš tos operos, bet BAC! Supranti, kad viskas visai ne apie tai, o toji romantika išvis nustumta kažkur giliai į kampą, kas man labai patiko. Kaip jau sakiau labai sužavėjo pabaiga, o finalinė daina buvo fantastiška. Ne kiek pati daina įspūdinga, bet kaip idealiai jinai viskam tiko. Galiu animui duot tik 5-tą ir laukiam filmų, kurie beje man atrodo bus ne ką prastesni. Gal tai ir komercijos sumetimais, gal ir finansavimo dabar pritrūko, bet velniai nematė, nesvarbu kiek jie uždirbs, svarbu būtų tokie kieti kaip ir TV serijos.

        P.S. jei ką, jamu verst šitą
        SCREW YOU, PEOPLE!

        Comment

        • Ozis

          #5
          6/5. Seniai tokio gerio neteko matyti - episkas uzmojis suderintas su gyvenimiskumu. Pasirodo japonus gali isgelbeti ne tik Songokai su Narutais ir Ichigais.
          Vertinu dabar, nors filmai tik arteja, mat jei filmai nepatiks, tai tiesiog apsimesiu, kad ju nemaciau. As taska deciau jau dabar - tesinys nera butinas, geriau palikti musu visu fantazijai nupiesti ta pabaiga tokia kokia kiekvienas nori. Bet visgi, jei Production I.G. sugebes pataikyt, tai neliks nieko kaip tik dziugaut dar labiau.

          Comment

          • Mealxnea
            Narys
            • 2009 06 16
            • 33

            #6
            man patiko,wisai fainaS;]
            sigpicDon't be mad because of that..

            Comment

            • IVXXX
              Let's do a barrel roll!
              • 2008 03 07
              • 8

              #7
              Nuo pirmuju akimirku nosis uzuode kazka epic ir ka?, nemelavo.
              I want to go on a date! We'll play MMORPGs all night long! And then I want you to confess your love to me by saying 'let's grind together, baby!

              Comment

              • Killerbee
                Iškrypęs dėdulė





                • 2006 12 11
                • 2949

                #8
                Autorius Ozis
                As taska deciau jau dabar - tesinys nera butinas, geriau palikti musu visu fantazijai nupiesti ta pabaiga tokia kokia kiekvienas nori.
                Čia ne tas atvejis kai galima palikti fantazijai. Gera pradžia aišku pusė darbo, bet serialas toks koks dabar yra vertas max 8 balų.

                Comment

                • FantasyBeast
                  Huzzuh!!

                  • 2007 06 18
                  • 101

                  #9
                  Heh..pasibaigė ..Dar nepamatęs nė vienos serijos iš šio anime nesitikėjau nieko įspūdingo,bet kaip šovė taip ir pataikė į dešimtuka - sulaukiau visko ko tik norėjau... Šiais metais manau vienas man iš geriausių anime,jei ne ir geriausias.Maniau,kad pabaiga viska sugadins,bet ji buvo kaip tik tokia kokios norėjau : įspūdinga. Pabaiga kartu ir užbaigė ir sukėlė naujų klausimų...Openingas ir Endingas buvo vieni iš geresnių ir tikrai nesitikėjau Oasis dainos kaip openingo...Piešimu ir manosios akys žavėjosi,istorija irgi viena kuri pritraukė mane prie ekrano kiekvieną savaitę,veikėjai paslaptingi ir nenuspėjami,ypač patiko,kad išlaikė tą paslaptinga atmosferą aplink takizava akira asmenybę.
                  5+++/5
                  Everyone knows this is a lie but a lie wont start without truth...

                  Comment

                  • Ozis

                    #10
                    Autorius Killerbee
                    Čia ne tas atvejis kai galima palikti fantazijai. Gera pradžia aišku pusė darbo, bet serialas toks koks dabar yra vertas max 8 balų.
                    Kiekvienam pagal skoni tas max. Mano atveju jis yra uz vertinimo skales ribu. Viskas del Honey and Clover primenancio piesimo, ta pati primenancios atmosferos, nerealiu OP/ED (ED primena siektiek H'n'C OP), "paslepto" romance (be dideliu akivaizdumu, pirmo plano ir beprasmiu asaru) ir, svarbiausia, episko uzmojo.
                    Del fantazijos nezinau, vel turbut poreikio ar skonio reikalas. Man buvo idomu kas is tiesu daresi su tuo Takizawa, o seriale pakankamai aiskiai isdestytos zaidimo taisykles, parodomas Takizawos poziuris i zaidima ir jo planas kaip laimet, pakeliui parodant pora Japonijos socialiniu problemu. Pergales-reformos realizavimo ideja yra aiski, o jau pati detali realizacija man jau nera tokia idomi.

                    Comment

                    • Egura
                      Super mega ultra rašytojas


                      • 2007 05 17
                      • 684

                      #11
                      Vienas iš poros mano šio sezono favoritų. Ištikrųjų įtraukė viskas, tiek i siužetas, tiek artas ir male nudity aišku man patiko XD
                      Šilti personažai, truputis romantikos, šiek tiek intrigos bei labai gražus endingas vizualumo pramse, na aišku ir openingas nenusileido jam.
                      5/5 ką ir bepridursi, laukiam filmų

                      Comment

                      • Killerbee
                        Iškrypęs dėdulė





                        • 2006 12 11
                        • 2949

                        #12
                        Autorius Ozis
                        Viskas del Honey and Clover primenancio piesimo, ta pati primenancios atmosferos, nerealiu OP/ED (ED primena siektiek H'n'C OP), "paslepto" romance (be dideliu akivaizdumu, pirmo plano ir beprasmiu asaru) ir, svarbiausia, episko uzmojo.
                        Už tai ir 8 balai. Už piešima/muzika, personažus ir atmosfera.
                        Del fantazijos nezinau, vel turbut poreikio ar skonio reikalas. Man buvo idomu kas is tiesu daresi su tuo Takizawa, o seriale pakankamai aiskiai isdestytos zaidimo taisykles, parodomas Takizawos poziuris i zaidima ir jo planas kaip laimet, pakeliui parodant pora Japonijos socialiniu problemu. Pergales-reformos realizavimo ideja yra aiski, o jau pati detali realizacija man jau nera tokia idomi.
                        Va čia truputi primityviai ir vaikiškai gavosi. Per vaikiškai jei šis anime yra (o jis yra) seinen.

                        Comment

                        • Ozis

                          #13
                          Autorius Killerbee
                          Už tai ir 8 balai. Už piešima/muzika, personažus ir atmosfera.
                          Geresniu as kolkas nemates. Taip pat maloniai laika praleidau tik prie Last Exile.

                          Autorius Killerbee
                          Va čia truputi primityviai ir vaikiškai gavosi. Per vaikiškai jei šis anime yra (o jis yra) seinen.
                          Na primityvumo ten as neradau, tad man idomu kur tamsta ji izvelge. 10 mlrd jenu ir uzsakymu pigumas? O gal jenos tame pasaulyje turi kiek kitokia verte nei musu dienos jenos. Ar norus pildantis telefonas? Bendravimas per DI gali buti tiesiog technologinis laimejimas. O turima galia gali buti zaidimo organizatoriaus dideles itakos rezultatas arba galu gale juk pinigas musu pasaulyje yra visagalis. Galu gale juk ne dokumentika ziurim
                          Vaikisko naivumo siek tiek santykiuose buvo, taciau man tai tera malonus prieskonis i atmosfera.

                          Comment

                          • Killerbee
                            Iškrypęs dėdulė





                            • 2006 12 11
                            • 2949

                            #14
                            Autorius Ozis
                            Na primityvumo ten as neradau, tad man idomu kur tamsta ji izvelge. 10 mlrd jenu ir uzsakymu pigumas? O gal jenos tame pasaulyje turi kiek kitokia verte nei musu dienos jenos. Ar norus pildantis telefonas? Bendravimas per DI gali buti tiesiog technologinis laimejimas. O turima galia gali buti zaidimo organizatoriaus dideles itakos rezultatas arba galu gale juk pinigas musu pasaulyje yra visagalis. Galu gale juk ne dokumentika ziurim
                            Ne kiek jenos ir telefonas. Visai gali būti, kad pinigai čia yra tiesiog sutartinis matas. Man užkliuvo visokie "Aš laimėsiu ir duosiu seniui į snukį". Falšyvai atrodo tas patosas. Ir visai neaišku kaip jis turi normalų planą, nes per serialą jis tik visus gelbėjo ir leido babkes. Mano jau minėtame seriale vaikino tikslas buvo pakeisti visą pasaulį, bet jo pastangos atrodė įtikinamesnės. Taip, šis anime yra nuostabus....kaip promo, bet ne kaip pilnavertis kūrinys.

                            Comment

                            • Ozis

                              #15
                              Autorius Killerbee
                              Ir visai neaišku kaip jis turi normalų planą, nes per serialą jis tik visus gelbėjo ir leido babkes. Mano jau minėtame seriale vaikino tikslas buvo pakeisti visą pasaulį, bet jo pastangos atrodė įtikinamesnės. Taip, šis anime yra nuostabus....kaip promo, bet ne kaip pilnavertis kūrinys.
                              Bet juk zaidimo tikslas yra isgelbeti visus - tai ir gelbeja visus ka gali. Beto galbut Akira Takizawa siaip ziaurus altruistas? Tokiu zmoniu siaip buna, bet jie greitai padusta.
                              Spoileris:
                              Galbut jam net realiai nerupi laimet zaidimo? Gal jis tiesiog siekia savo svajones kaip dare Hiura. Tik pasidrasindamas sako sau, kad laimejes iskars Autsaidui kaili.
                              Beto juk yra dar antras telefonas - tos melynplaukes Selecao, kuriuo po atlikto tiuningo lyg ir galima pasinaudot, tad pinigai dar nera isseke.

                              Tas minetas serialas - Death Note? Mates nesu, bet man blogu zmoniu zudimas neprimena pasaulio gelbejimo - labiau jo genejima. Panasesnis uzmojis yra Code Geass, bet tas jau tikras shounen su keliais nemaloniais prieskoniais.

                              Comment

                              Working...