Kaikan Phrase

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Egura
    Super mega ultra rašytojas


    • 2007 05 17
    • 684

    Kaikan Phrase

    Kaikan Phrase


    Originalios istorijos autorė: Mayu Shinjo
    Režisierius: Hiroko Tokita
    Studija: Studio Hibari
    Žanrai: Muzika, romantika, drama
    Transliacija: nuo 1999-04-20 iki 2000-03-25
    Trukmė: 44 TV x 25 min.

    Nuorodos:


    Iširus senajai grupei gitaristas Yuki ir būgnininkas Santa nusprendžia sukurti naują, pavadinimu „Λucifer“ (puolęs angelas). Turintys didelių ambicijų vyrukai nori suformuoti ją iš talentingų ir muzikai atsidavusių narių. Prie jų prisijungia bosistas Towa, palikęs savo grupę dėl pastarosios per didelio susikoncentravimo ties imidžu, o ne muzika. Netrukus grupės narių gretas papildo ir jaunas gitaristas Atsuro. Su didžiausia problema susiduriama beieškant vokalisto. Kiekvieną vakarą hotelyje pianinu groja bei dainuoja talentingas atlikėjas Sakuya, išgirdę jo balsą grupės nariai supranta, kad jų vokalistas turi būti būtent jis, tačiau pastarasis nereiškia jokio noro groti jokioje grupėje. Po ilgų įkalbinėjimu visgi pavyksta prikalbinti Sakuya tapti „Λucifer“ vokalistu, tada prasideda grupės bandymai išgarsėsi bei ilgas ir sunkus kelias šlovės link.
    Personažai:


    “Sakuya“/ Sakuya Ookouchi:

    Užsispyręs, itin savimi pasitikintis, egocentriškas grupės vokalistas. Mirus motinai, gyvenantis vienas, turintis mistiškas mėlynas akis bei neaiškius ryšius su vyresnėmis moterimis. Tai ir vienas sunkiausiai sugyvenamų grupės narių, dėl savo elgesio pridaręs nemažai rūpesčių. Sutikęs Aine Sakuya pasikeičia, labiau atskleisdamas savo gerąsias puses bei pavergdamas fanių širdis.










    “Yuki“/ Yukifumi Toudou:

    „Λucifer“ lyderis. Taktiškas, ramaus būdo, rūpestingas bei žavus grupės gitaristas. Yuki tai pat itin atsidavęs ir paklusnus savo šeimai, kuri išlaikiusi senąsias Noh teatro tradicijas, bei norintys matyti savo sūnų kaip teatro atlikėją. Dėl šios priežasties Yuki turi nemažai vidinių konfliktų bei nesutarimų su tėvu, kuris nepritaria sūnaus atsidavimui grupei.










    “Santa“/ Yoshihiko Nagai:
    Optimizmu ir entuziazmu trykštantis grupės būgnininkas. Dar grodamas savo senoje grupėje bei pamatęs savo merginą kito nario glėbyje, nusprendžia išeiti iš grupės bei parodyti, kad gali pasiekti žymiai daugiau, aplenkti buvusius „kolegas“. Nepaisant to, kad Santa yra grupės linksmintojas, jis itin greitai įsiplieskia ir susierzina, perdėm reaguodamas į tam tikrus dalykus.










    “Towa“/ Kazuto Sakuma:

    Grupės bosistas, prieš tai grojęs vizualaus roko grupėje, bei palikęs ją būtent dėl per didelio dėmesio išvaizdai. Ramus, ne itin daug kalbantis narys, vis dar besirengiantis moteriškais drabužiai bei dvelkiantis mergaitiškumu, nors ir yra visiškai normalus „tiesus“ vyrukas. Towa pabėgo nuo savo šeimos, ir gyvendamas atskirtyje dažnai jaučiasi vienišas.










    “Atsuro“/ Atsuro Kiryuu:

    Jauniausias grupės narys, susikūrus grupei vis dar besimokantis mokykloje, bei besiruošiantis baigiamiesiems egzaminams. Nuspręsdamas mesti mokslus bei pasinerti į grupės veiklą, susipyksta su tėvais ir laikinai išsikrausto iš namų, kol tėvai susitaiko su sūnaus pašaukimu groti gitara. Tik besikuriant grupei ir padedant pirmuosius žingsnius, prie grupės veiklos daug prisideda pastarojo sesė Yuuka Kiryuu.










    “Aine Yoshihiko“/ Aine Yukimura:

    Svarbus personažas, tačiau anime pasirodantis tik įpusėjus serijoms. Bėgdama gatve bei besinešdama rankose savo sukurtą poemą ji pakliūna po Sakuyos motociklo ratais ir po lemtingo susidūrimo praranda savo rankraštį. Didžiai nuostabai jos posmai sudainuojami „Λucifer“ to vakaro koncerte. Pasivadinusi vyrišku pseudonimu Aine tampa „Λucifer“ dainų žodžių autore bei charizmatiškojo vokalisto meilės objektu.












    Muzika:


    Keli "opening'ams" naudoti kūriniai, sukurti grupės Λucifer, suburtos būtent šio anime populiarinimui bei atliekantys „Λucifer“ dainas pačiame anime. Visi nariai, apart vokalisto, perėmė „Kaikan phrase“ personažų vardus. Pasibaigus anime transliacijai grupė dar gyvavo kurį laiką, tačiau 2003 metais nariai išsiskirstė.



    Iškart noriu pasakyti, kad jei kas neseniai skaitė „Kaikan Phrase“ manga, nerekomenduočiau iškart pulti žiūrėti anime, ką aš padariau prieš keletą metų ir supykusi, kad anime neatitinka mangos, bei pažiūrėjusi kelis epizodus jį mečiau. Nepaisant tam tikrų personažų biografijos neatitikimų, kaip kad pavyzdžiui, tai, kad mangoje vokalistas Sakuya buvo jauniausias grupės narys, Yuki buvo vedęs, ar, kad Towa turėjo merginą-visažistę, kuri jam ruošdavo sceninį makiažą, esminis skirtumas tarp anime ir manga yra tai, kad anime pagrindinė ašis yra grupė „Λucifer“, o manga sukosi daugiausia apie Aine ir Sakuyos romantišką bei skausmingą meilės istoriją, juolab žinant, kad mangaka Mayu Shinjo yra tituluojama kaip „mature shojo“ bei „smut“ žanrų karaliene, galima numanyt kokios scenos ten vyravo kiekviename puslapyje.
    Spoileris:
    Turiu iškart nuvilti, kad anime tokių scenų nesulauksite.
    Animacija būtų puiki, jei ne ta itin prasta epizodų kokybė. Kiek man pavyko išsiaiškinti „Kaikan phrase“ nebuvo išleistas skaitmeniniu pavidalu, todėl tai, ką mes turim dabar, yra VHS juostų įrašai.
    Nepaisant visų tų minusų anime vertinčiau 10/10, aišku tai mano itin subjektyvi nuomonė ir esu įsitikinu su manim daug kas nesutiks. Tačiau taip įtraukiančio anime jau nemačiau ilgą laiką, juolab, kad veiksmas sukasi apie J-rock‘o grupę, vaikinų sunkų kelią pasiekiant savo tikslo.



    Parsisiuntimui: BakaBT
    9
    5
    33.33%
    3
    4
    33.33%
    3
    3
    11.11%
    1
    2
    0%
    0
    1
    22.22%
    2
  • Hellsing_lover
    Purinsesu no Darukuneso




    • 2007 02 15
    • 1319

    #2
    My bishounen concertation in blood reached 99% Dar vienas mano sąrašiuką papildantis anime, kuriam stengsimės atrasti tinkamą vietą vasarai
    P.S. O grupės pavadinimas neturėtų būti "Lucifer"?

    Prieina Alucard'as su savo plačiakrašte skrybele prie Raudonkepuraitės ir sako: So, who's the the Little Red Riding Hood now?

    Comment

    • Egura
      Super mega ultra rašytojas


      • 2007 05 17
      • 684

      #3
      Autorius Hellsing_lover
      My bishounen concertation in blood reached 99% Dar vienas mano sąrašiuką papildantis anime, kuriam stengsimės atrasti tinkamą vietą vasarai
      P.S. O grupės pavadinimas neturėtų būti "Lucifer"?
      Iš tikrųjų tai tariasi Lucifer, bet anime naudojama graikiška raidė lambda "Λ", tiesa mangoje, jei gerai pamenu, tai irgi paparstai "Lucifer" rašoma.
      Paskutinis pakeitimas nuo Egura; 2009-06-09, 20:14.

      Comment

      • Nemu
        d(-.-)b

        • 2007 12 22
        • 110

        #4
        na tik pamaciusi, kad sis anime apie muzika is kart prisiminiau Nana, kuri uzima viena mano favorituose, tad tikiuosi ir sis anime nenuvils ^^
        you are dead.
        MDL

        Comment

        • DIX
          エドワード


          • 2008 08 22
          • 243

          #5
          Geras anime apie muzika ir visa jos industrija, from zero to hero through all of hardships.. Man asmeniskai sitas labai primine Beck (tiem kas manga skaite, turetu suprast ka turiu omeny). OST nors ir japoniskas, bet pamenu buvo pora neblogu dainu, minusas tik kad per Veoh ziurejau, tai gan prasta kokybe buvo, nors tokiu metu animei geresnes sunkoka ir rast butu.

          Spoileris:

          Comment

          • technotrach
            mors ultima ratio

            • 2006 03 06
            • 218

            #6
            smagu ziuret ir klausyt, kol solistas neuzdainuoja na bent kazkiek moka pianinu, kas yra gan neblogai. Nana ir Beck animuose galima kai ką rasti panašaus, tačiau minėti šio žanro pasekėjai kur kas geresni (nors gal kiek esu ir neobjektyvus del zanro)
            Skaitoma manga

            Comment

            • Nightwister
              Rimtas forumo narys

              • 2008 05 27
              • 117

              #7
              Nežinau kaip jums bet man manga 100 kartų geresne negu animas :P

              Comment

              • Killerbee
                Iškrypęs dėdulė





                • 2006 12 11
                • 2949

                #8
                Egu kaip visada švaistosi į kairę ir į dešinę dešimtukais. Šeip neblogas, ypač kol grupė dar buvo nepopuliari. Po atsirado merga ir viskas nusirito į eilinę muilo operą. Bėda dar yra su muzika. Man ant ausies meška užmynė, bet dainelės iš pradžių nesiklausė. Supratęs, kad geriau nebus pripratau, bet pačią pabaigą žiūrėjau su kreiva šypsena. Tikrai ne Nana... Keista buvo, kad be Sakuya ir dar gal būgnininko visi kiti kažkokie skaistuoliai. Nu netikiu. Prisikabint daug prie ko galima, bet vis tik 7 balus duosiu, įdomi tematika ir žiūrėjimas neprailgo. Gi svarbiausia, kad būtų įdomu, ane?

                P.S. Pirmų serijų kokybė buvo siaubinga. Man pasirodė, kad čia ne šeip ripas iš kasetės, o nufilmuotas televizorius. Net kamera kartais judėjo....

                Comment

                • Egura
                  Super mega ultra rašytojas


                  • 2007 05 17
                  • 684

                  #9
                  Killeri, žinok man šis anime tikrai labai patiko, šiaip aš dabar mažiau švaistausi 10ukais, rodos animeliste ir šitą iki 9 nuleidau
                  Jo su kokybe tai ojoj, gal kada ir bus remasterinta... tada reiks vėl pažiūrėti
                  Jei netingi paskaityk mangą, jei gerai pamenu tu tos pačios autorės Haou Airen skaitęs esi

                  PS. žiūriu pagrindinis pikas nusimušė aprašyme, pataisysiu vakare

                  Comment

                  Working...