Kiss Dum: Engage Planet

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    Kiss Dum: Engage Planet

    Kiss Dum: Engage Planet

    Režisierius: Yasuchika Nagaoka
    Studija: Satelight
    Autorius:Yasuchika Nagaoka
    Žanrai: fantastika, nuotykiai, drama, mecha
    Panašūs anime: Blue Gender
    Transliacija: 04.04.2007 - 26.09.2007
    AniDB reitingas: 7.41
    Trukmė: TV 26 ser. x 25 min.

    Opening / Ending




    Aprašymas: Aiba Shu yra raudonplaukis ir tuom viskas pasakyta. Tikrai pašėlęs vyrukas ir dar naikintuvo-mecha pilotas. Viskas klostėsi puikiai. Mėgstamas darbas, geri kolegos ir mylima mergina. Pasaka baigėsi kai iš pirmo žvilgsnio nekalta gyvūnėlių mutacija pavirto į pabaisų invaziją per kelias valandas beveik sunaikinusią visą civilizaciją. Manoma, kad tai artefakto "Mirusių knygos" kaltė. Nelaimė buvo išpranašauta ir speciali organizacija tam ruošiesi, bet niekas negalėjo įsivaizduoti katastrofos mastų. Aibos draugai miršta vienas po kito, o ir patį vaikiną iš numirusiųjų prikelia mylimoji panaudojusi tą patį artefaktą. Deja, kol Aiba apsiprato su įgytomis galiomis miršta ir ji. Taigi dabar mūsų herojus yra vienintelė žmonijos viltis aka išrinktasis. Kaip bonusą gauna tris kukliai apsirengusias kawainas mergaites aka angelus sargus ir kitokį balastą. Pati Aibą visa tai nelabai jaudina. Jį į priekį stumia kerštas ir pyktis.

    Ugnis, tekantis vanduo ir dirbantys žmonės. Taip, gaisras yra smagus reginys, bet man labiau patinka žiūrėti kaip yra naikinama žmonija. Kuo masiškiau ir žiauriau tuo geriau. Todėl pirmoji serialo dalis labai patiko. Pirmos serijos visiškai patenkino mano iškrypusios sadistinius polinkius, o nuotykiai kažkada klestinčios civilizacijos griuvėsių fone žiūrėjosi smagiai. Cha, žmonės tarakonų vaidmenyje. Neabejotinai, tarp šių padarų yra daug panašumų. Aiba visai gerai atliko savo vaidmenį. Patinka man tokie paprasti, tiesmuki ir stiprūs veikėjai. Aišku vietomis truputi nervino, bet kentėti galima. Siužetas primityvus, tiesus kaip autostrada Vilnius - Klaipėda ir kvailas, bet užtat dinamiškas. Išjungus smegenis, o tai irgi yra naudinga po sunkios darbo dienos, nuo ekrano atsiplėšti sunku. Studija yra Satelight todėl gera muzika ir piešimas. Tuom pagyras ir galima užbaigti.




    Mecha? Nė velnio. Robotų čia per mažai ir jie neatlieka svarbaus vaidmens nes yra banaliai per silpni. O gaila, visai simpatiški buvo. Keista, šeip aš nemėgstu kai žudomi pagrindiniai personažai, bet daugumos man buvo ne gaila. Atvirkščiai, labai norėjau, kad nudėtų keletą labiausiai užknisančių. "Masofkėje" žmonės dvesia kaip musės, o jiems fig....nors atominę bombą ant galvos mesk. Tiesa, apie muses....nors mirčių ir daug, bet jos nedaro didelio įspūdžio. Trūksta joms žiaurumo ir detalumo. Tokio žanro anime man puikiai susivirškina bet kokia meilės linija, bet čia realiai nervino. Kuo toliau tuo blogiau. Artėjant pabaigai mano patoso-metras neatlaikė, o pažiūrėjus galvoje sukosi tik riebūs keiksmažodžiai. Net tikrai ne stebuklinga Blue Gender pabaiga buvo dešimt kartų geresnė. Negelbėjo ir psichodelinis paskutinės Aibos kovos piešimas. Tiesiog medaus šaukštas deguto statinėje.

    Reziumė: 6 balai. Už dinamiką, kawainą loli ir post-apokaliptinį pasaulį. Turiu prašymą adresuotą žmonijos naikintojams:
    - Būkit žmonės(^^), palikit mus ramybėje arba bent jau nelieskit japonų.
    Bijau, kad dar vienas toks serialas mane pribaigs.

    Super powers must die - mecha FTW!!!



    5
    5
    60.00%
    3
    4
    0%
    0
    3
    40.00%
    2
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
  • Original_Prankster
    Mr. Mojo Risin'

    • 2008 11 04
    • 200

    #2
    Gal ir būtų įdomu pažiūrėt, bet kai rusų ne bum bum, tai nėra galimybių.

    Killerbee, aprašyme pavadinimas blogas.
    Don't forget kids: the higher your postcount, the bigger your penis is!
    There's the known. And there's the unknown. And what separates them is the door, and that's what I want to be. I want to be the door.'- Jim Morrison, 1967.

    Comment

    • Killerbee
      Iškrypęs dėdulė





      • 2006 12 11
      • 2949

      #3
      Autorius Original_Prankster
      Killerbee, aprašyme pavadinimas blogas.
      Tfu, pražiopsojau...

      Comment

      • Zx-Shade
        digital existence



        • 2009 03 14
        • 725

        #4
        Visai nieko aprasimas reiks paziuret!

        Comment

        • Mendeks
          Rimtas forumo narys
          • 2008 01 21
          • 117

          #5
          maciau biski as nlb mecha megstu bet taip tai patiko dar galima ziuret

          Comment

          Working...