Mugen no Ryvius - 1999

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • slicKrox
    Catching some Zzzzs...




    • 2012 08 01
    • 2161

    Mugen no Ryvius - 1999

    Mugen no Ryvius
    Nesibaigianti laivo Rivias kelionė

    Režisieriai: Goro Taniguchi;
    Studija: Bandai Visual, Sunrise
    Autorius: Hajime Yatate;
    Žanrai: drama, psichologinis, romantika, mokslinė fantastika,
    Panašūs anime: Planetes, Irresponsible Captain Tylor,
    Premjera: 06.10.1999 - 29.03.2000
    AniDB reitingas: 8.1/10 (1635)
    Trukmė: TV 26ser. x 23min.

    Love is Gonna Save Us (AMV) / Opening / Ending




    Aprašymas: Anime pastatytas pagal garsaus autoriaus Hajime Yatate mangą, kuris taip pat yra Cowboy Bepob ir Mobile Suit Gundam mangų autorius ir šiuo metu darbuojasi ties live-action Cowboy Bepob ekranizacija.

    XXII amžiuje žmonija įsisavino kosmoso platybes ir visose saulės sistemos planetose buvo įkurtos kolonijos. Tačiau 2197 staigus saulės vainiko sprogimas suformavo taip vadinamą Gedalto (Gedult) jūrą – aukštos temperatūros ir spaudimo sfera, kuri plačiai paplitusi po kosmosą kėlė didelį pavojų astronautikai, sunaikindama bet kokį kosminį laivą, kuris papuldavo į šios sferos platybes.

    Šio fenomeno prigimtis taip ir liko nesuprantama ir atviram kosmose ties Gedalto riba buvo sukurtos tyrinėjimų stotis, kad tai ištirt. Vienoje iš šių stočių buvo įsikūrę apie 100 studentų, kurie studijavo įvairias kosminės srities specialybes.

    Studentiško gyvenimo rutiną sudrumsčia nepažįstamų svečių diversija, pakeitusi stoties orbitos kursą tiesiai į Gedaltą. Chaoso ir panikos apimti studentai persikrausto į paslaptingą kosminį laivą, kreiserio tipo, kuris buvo paslėptas stoties glūdumoje. Studentai tik vėliau suvokia koks sunkus ir ilgas kelias jų laukia po saulės sistemą iki namų su išsigelbėjusiu paslaptingu kreiseriu.

    Reziumė: Stipriausia šio anime pusė ne kelionės ir nuotykiai po kosmoso platybes, o psichologinė dalis ir bandymas išgyventi. Neviltis ir depresija sunkioje ir žiaurioje studentų kelionėje, mėginant išgyventi ir sugrįžt į normalųjį gyvenimą. Sukilimas po sukilimo, išdavystė po išdavystės, brolis prieš brolį ir daug kitokio pobūdžio chaoso lydi kosminio kreiserio įgulą. Kulminacija yra pasiekiama, kai tiek maisto, tiek kantrybės atsargos pasiekia ribą.



    Anime apie žmones, kuriuos valdė ne valdžios troškimas, o elementarus baimės jausmas,
    Baimės jausmas už jiems brangų žmogų...
    14
    5: (Nuostabus!)
    42.86%
    6
    4
    57.14%
    8
    3
    0%
    0
    2
    0%
    0
    1: (Šlamštas!)
    0%
    0
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    #2
    Nebuvo dar aprašymo? Geras.... Anime iš kategorijos "privalo pažiūrėti kiekvienas save gerbiantis anime fanas". Rimtas ir kartu įdomus sociologijos ir politikos vadovėlis.
    Paskutinis pakeitimas nuo Killerbee; 2009-04-08, 22:51.

    Comment

    • slicKrox
      Catching some Zzzzs...




      • 2012 08 01
      • 2161

      #3
      Autorius Killerbee
      Nebuvo dar aprašymo? Geras.... Anime iš kategorijos "privalo pažiūrėti kiekvienas save gerbiantis anime fanas". Rimtas ir kartu įdomus sociologijos ir politikos vadovėlis.
      Taip... kaip bebūtų keista, po tiek metų iki šiol nebuvo, o anime tikrai buvo to vertas. Piešimas šiame anime nors ir neblizgėjo, ko nepaminėjau aprašyme, bet viskas kitkas aukštumoje ir gan įdomiai pateikta.

      Comment

      • Kleopso
        Followkata Toushifollow


        • 2008 04 01
        • 208

        #4
        Šituo susidomėjau po tokių palyginimų kaip "Musių valdovo" anime versija. Kažką panašaus ir gavau. Krūva vaikų be suaugusių, kurie, kintant aplinkybėms, irgi keičiasi. Aišku, dažniausiai ne į gerą. Įdomus ir įtraukiantis, nė nejauti kaip žiūri vieną epą po kito.

        Comment

        • talismanas
          Narys
          • 2008 07 03
          • 36

          #5
          Tikrai galima pritarti prieš tai šsakytoms mintims... šis anime man labai priminė meninį filmą kai vaikai atsidūrė negyvenamoje saloje be suaugusiųjų priežiūros ir kūrė savo (tikrai žiaurią) visuomenę stengdamiesi išgyventi... šiame anime veiskmas persikelia į kosminį laivą o idėja tokia pati. Pridurčiau kad nereiktų bijoti šito anime dėl visokių psichologinių, soc ir pan idėjų, be viso šito jame taip pat yra nemažai veiksmo ir net gi meilės. 9/10

          Comment

          • Mendeks
            Rimtas forumo narys
            • 2008 01 21
            • 117

            #6
            Gal ir nieko reikia parsisiust sita anime gal ir patiks paziurejus ka gali zinot

            Comment

            • Raziel
              Mr. Reasonable


              • 2004 06 09
              • 194

              #7
              Labai geras anime... paliko labai didelį įspūdį, kai pamačiau jį pirmą kart prieš beveik šešerius metus, ne mažesnį įspūdį palieka ir dabar, peržiūrėjus iš naujo...
              Palyginimas iš karto akivaizdus - "Musių valdovas" (knyga ir filmas apie vaikus, patekusius į negyvenamą salą). Didžiausią įspūdį tikriausia palieka ne konkretūs įvykiai anime, bet veikėjų poelgių sukeliami apmąstymai - "ką pats daryčiau tokioje situacijoje?"... man apskritai patinka įsivaizduoti save ir kitus žmones ribinėse situacijose, jei jums tai taip pat patinka - už "Infinite Ryvius" geresnio anime turbūt ir nerasit. Sukelia daug minčių apie žmonių politinės, socialinės santvarkos ištakas, jos silpnybes ir man, kaip anarchistui, dar kartą patvirtina "iš viršaus" primetamos hierarchinės socialinės sistemos blogumą
              Anyway, rimtas žiūralas, kuris neturėtų gąsdinti "rimtų filosofinių" dalykų nemėgstančius žmones, nes tema yra visiems puikiai intuityviai suprantama.

              5/5
              "The interraction of the West and Japan will result not in a vulgarisation of Japan but rather in a Japanization of the West"
              Alexander Kojève, 1959

              FF sucks! Please, don't kill me

              Comment

              Working...