Vampire Knight - Guilty

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    Vampire Knight - Guilty

    Vampire Knight - Guilty
    Režisierius: Kiyoko Sayama
    Studija: Studio DEEN, Tulip,
    Istorijos autorius: Matsuri Hino
    Žanrai: drama, romantika, vampyrai, shoujo
    Panašūs anime: Fruits Basket, Ouran High School Host Club,
    Transliacija: 2008-04-07 - 2008-12-29
    AniDB reitingas: 7.1/10
    Trukmė: TV 13 + 13ep. x 24min.

    Kanon Wakeshima - Stull Doll (AMV)




    Aprašymas: Cross akademija dirba dviem pamainom. Diena besimokantys vaikučiai yra visai normalūs. Va su naktine pamaina sudėtingiau. Čia mokiniai yra vampyrai. Aišku tai yra didelė paslaptis. Tik besikeičiant pamainoms mergaitės gauna progą pasiseilioti ir paspiegti. Juk vampyrai tiesiog antgamtiškai gražūs..... Vampyrės irgi visai nieko, bet šis anime ne apie jas.

    Kad naktinės pamainos paslaptis nebūtų atskleista ir, kad visokios kvailos mergaitės krisdamos į vampyrų glėbį jų negundytų ( nors čia besimokantys vampyrai ir geri, bet maža kas...) yra reikalingi apsauginiai. Tokį darbą dirba Yuki Cross ir Zero Kiryuu. Yuki šeimą išžudė blogi vampyrai, o ir ji pati buvo tik per plauką nuo mirties. Mergaitę, dar visai maža, išgelbėjo Kaname Kuran (irgi vampyras, bet geras) ir atvedė pas Cross akademijos rektorių kuris ją ir įvaikino. Kaname yra tos pačios naktinės pamainos.....chm...tarkim vadas. Jo žavesio paveikta Yuki mano, kad vampyrai yra visai geri padarai su kuriais galima taikiai sugyventi. Nu pasitaiko blogiečių, bet argi pas žmones yra kitaip? Zero tėvus irgi nužudė vampyrai ir priglaudė tas pats rektorius. Tik berniuko požiūris į vampyrus kitoks. Kraujasiurbiais jis nepasitiki ir jų nekenčia. Bet darbas yra darbas. O ir Yuki vienos palikt negalima. Gi suvalgys ją tikrąją to žodžio prasme.

    Ko nori mergaitės? Karjeros? Mažų kuro kainų? Taikos pasaulyje? Abejoju. Princas su Porshe ar bent jau baltu žirgu yra visai kita kalba. Na ir kas, kad princas su truputi keistu....chm... hobiu. Mergaitėms irgi patinka vampyrai. Aišku ne iš alukardų giminės, o elegantiški, gražūs ir aristokratiškų manierų. Joms šis anime tikras lobis.

    Tokių vienas už kitą gražesnių princų čia visa krūva. Kuri nenorėtų atsidurti Yuki vietoje? O aš visai norėčiau būti vampyru ir įkasti kokiai nors kawainai mergaitei į kaklą.....kur ten, yra daug vietų kur galima įkasti ^^. Ech, kaip romantiška ir net erotiška.... Jis-Ji-Jis – standartinis shoujo trikampis. Jis – grubus, uždaras ir kenčiantis. Jis – nepasiekiama tobulybė ir paslaptis. Ji – naivi, geraširdė ir pasimetusi jausmuose. Tiesa, vampyriška tematika prideda pikantiškumo ir personažai, nors ir standartiniai, yra visai įdomus.





    Antras sezonas sukėlė dviprasmiškus jausmus. Iš vienos pusės jis atsikratė kai kurių pirmojo trūkumų. Mažiau mokyklos, kurioje naktinė pamaina velnias....tfu....nebent pats Drakula žino ką veikė. Bet ką tik ne karčias mokslo šaknis kramtė. Mažiau rėkiančių ir alpstančių mergiočių prie vartų. Dinamiškas siužetas, kuris realiai įtraukia ir verčia paaukoti pora miego valandų.

    Sugebėjo net truputi nustebinti. Dar galima prisidėti incestą, truputi pederastijos bei veiksmo scenų. Daug kraujo, gotikos, apsikabinimų ir (ne)erotiškų įkandimų. Nebuvo akivaizdaus nusivaidinimo.

    Pirmasis trūkumas yra tas, kad sezonai yra du vietoj normalaus vieno. Aš vėl pasibaisėjau Yuki. Žiauriai užknisanti asmenybė. Išvaizda, net turint omenyje, kad tai shoujo, irgi baisi. Man pasivaideno, ar jos akys dar padidėjo? Aš vėl buvau apakintas berniukų grožio. Ir kaip dabar man į veidrodį žiūrėti?^^ Per pirmą seriją teko giliai pasikapstyti atmintyje, nes sunkiai sekėsi susigaudyti kas vyksta. Humoro elementai visiškai nesiderino su niūria serialo nuotaika.

    Trūkumai ne baisūs ir jau ranka kilo įvertinti bent jau 8 balais, bet tada atėjo pabaiga. Aš nelabai sutinku su Yuki pasirinkimu, bet čia nedidelė bėda. Jau pripratau, kad dažnai mano ir mergaičių skonis vyrų atžvilgiu nesutampa.^^ Labiausiai užkliuvo nelogiškas personažų elgesys ir siužetas. Pokalbis ant stogo pribaigė. Deja, mano įsitikinimu, meilė čia nenugalėjo. Nugalėjo pareiga, aplinkybės arba tiesiog kvailumas. Aišku kitiems savo nuomonės neperšu.

    Abiejų sezonų reziumė: Tvirtas 7. Anime yra neblogas, bet ne daugiau. Trūksta jam originalumo, dinamikos, logikos ir smulkių detalių. Pasijutau lyg žiūrėdamas pigią muilo operą. Mėgstu aš shoujo romantika. Jis saldi ir iracionali, bet kartu su aštriais prieskoniais. Tai sunku nupasakoti žodžiais. Joje yra daug skausmo, jausmų ir net subtilios prievartos. Vampire Knight yra kaip tik toks. Labiausiai patiko Senri ir Rima. Labai vienas kitam tiko ir nors atliko beveik trečiaeilį vaidmenį, bet buvo tikrai pastebimi. Pabaigos neužskaitau. Ją gali reabilituoti nebent trečias sezonas.


    207
    5: (Nuostabus!)
    59.90%
    124
    4
    24.15%
    50
    3
    12.56%
    26
    2
    2.90%
    6
    1: (Šlamštas!)
    0.48%
    1
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    #2
    Senoji tema pražuvo, bet atsargų žmogų ir dievas saugo. Kad būtų iš to truputi naudos aprašymą papildžiau antru sezonu.

    Comment

    • Silvestras
      Rimtas forumo narys



      • 2008 04 18
      • 162

      #3
      Pirmas sezonas susižiūrėjo gana monotoniškai taip be jokių papildomų emocijų ar gylių įspūdžių. Tas sezonas netgi kaip reikiant sugadino man nuotaiką prisimenu dabar, nes tuo metų VK buvo gana populiarus jau kai pradėjau tik žiūrėt ir tikėjausi kažko didingo ir grandiozinio kaip nekaip, bet jau pirmųjų serijų pakako tam, kad anime nuviltų, tačiau dažiūrėjau(nes nemetu anime po kažkiek tai serijų). Antras sezonas įdomesnis!Šiaip šis anime gana paprastas iš esmės, aš jame jokio išskirtinumo nematau, "Jis – grubus, uždaras ir kenčiantis. Jis – nepasiekiama tobulybė ir paslaptis. Ji – naivi, geraširdė ir pasimetusi jausmuose." Čia ant tiek neoriginali formulė, vis nori kažko pasiekt su paaugliu kančiomis, sunkia vaikyste (nors šis variantas ir patinka) ir jų išgyvenimais, aš net nežinau kodėl, bet būtent bežiūrint visas vaizdas atrodo persudytas visko šito. Tai va, man patinka tokio tipo personažai kaip Kaname+jis žiauriai simpatiškas, tai dalykas į kurį niekada nepabosdavo spoksoti. Anime vidutiniško lygio, o toks populiarus esa ,dėl viso šio fangirl'izmo. Na o Yuki - kvaila mergiotė kaip niekad, bet pilna anime su tokiomis durnelėmis. Eilinį kartelį kažkokia drovi pasimetelė nervindavo mane viso anime metu, nekenčiu šio jausmo, kai žiūri ir nervuojiesi, norisi tam veikėjui galvą nurauti. Be to antrame sezone su ilgais plaukais Yuki atrodo kaip sumauta lėlė, taipogi erzinantis vaizdelis ir akys per didelis, nu taip sakant, grynas šio anime minusas. Ir paskutinė veiksmo scena su Rido visiškai be efekto buvo, lengvai nudėjo jį be pastangų ir tiek, o gi buvo ant tiek iškeltas jis ten, galėjo aršiau su Zero pasistumdyti.
      Paskutinis pakeitimas nuo Silvestras; 2009-06-21, 02:24.

      Comment

      • Aeval
        Rašytojas


        • 2009 01 12
        • 259

        #4
        Skaiciau manga. Prasidejus anime... Pirma sezona prasukau vos vos. Antra dropinau visai. Vienintelis ( is pargrindiniu )personazas, kuris labiau patiko - Zero. Tik jo gyvenimas toks suknistas, kad kilo klausimas - kaip jis dar nenusisove? Yuki - nervijanti asmenybe, kaip be je ir Kaname. Antraeiliai personazai patiko daug labiau, ir tikrai normalesni. Sakyciau trecio sezono nereikia visai. Pabaiga visiskai pakankama. Dar 12 seriju butu galutinis zlugimas.

        Comment

        • migliute
          start wearing purple

          • 2008 08 23
          • 51

          #5
          kaip sakoma iš šūdo vaško neišspausi...o tik dar daugiau šūdo. taip ir čia. Dar niekad nenorėjau, kad anime kuo greičiau pasibaigtų. 13 kančios serijų. Pirmą sezoną dar galima buvo žiūrėt.

          P.s. Killerbee: geras aprašymas man rodos jos akys tikrai padidėjo...
          Whoop-de-fuckin'-do

          Comment

          • Ru.
            Narys

            • 2008 02 24
            • 67

            #6
            viskas tame anime butu gerai tik jei ne yuki ir zero. yuki isvis reiketu ilgo gydimo kurso pas psichoterapeutus o zero... na zero reiktu nusisaut. apskritai antras sezonas labiau patiko... viestiek vampyrai zavi labiau nes:
            1)neguli lovoje ir nekuria planu kaip ce labiau geram buti
            2)nesvarsto kaip visus apginti
            3)yra nepapaprastai grazus :rolleyes:
            vienzo anime patiko.

            Comment

            • kYem
              Something elusive
              • 2008 04 05
              • 11

              #7
              Man patiko, atskleidziamos idomios detales susijusios su Kaname praeitimi, pabaigos tikejausi kiek rimtesnes, bet manau sulauksime ir 3 sezono. Tiesa turbut teks palaukti jo bent keleta meteliu.

              Comment

              • Aeval
                Rašytojas


                • 2009 01 12
                • 259

                #8
                O kas 3 sezone begali but? Pagrindinis priesas iveiktas, visu kitu likimas aiskus. Nemanau, kad verta testi.

                Comment

                • Killerbee
                  Iškrypęs dėdulė





                  • 2006 12 11
                  • 2949

                  #9
                  Autorius Aeval
                  O kas 3 sezone begali but? Pagrindinis priesas iveiktas, visu kitu likimas aiskus. Nemanau, kad verta testi.
                  Spoileris:
                  Zero dar Yuki ir Kaname neužmušė
                  . Dėl tokio švento tikslo galima ir padaryt trečią.

                  Comment

                  • Koori
                    Sic faciunt omnes

                    • 2008 06 05
                    • 64

                    #10
                    Autorius Killerbee
                    Spoileris:
                    Zero dar Yuki ir Kaname neužmušė
                    . Dėl tokio švento tikslo galima ir padaryt trečią.
                    Fu, kaip banalu.
                    Spoileris:
                    Pagal geriausias shoujo zanro tradicijas islys super vampyrE, kuri klasta ivilios Yuki i spastus ir atiduos ja i "nelaisve" Zero, o pati bandys suviliot Kaname. Po 10 chapteriu (~2-3 anime serijos), kur matysim kaip Yuki ir Kaname liudna vienam be kito, Zero sirdis neatlaikys ir jis bandys padet Yuki "isvaduot" Kaname, bet failins, mirdamas ant Yuki ranku. Kaname, pamates toki vaizda, labai supyks ir likviduos ta super vampyrE su jos tarnu (o kaip gi be jo). Final scena - YukixKaname susikabine uz rankyciu sauletekio/saulelydzio (na ir kas, kad vampyrai - kas gi kreipia demesi i tokias smulkmenas? :P) fone. Uzdanga.

                    Comment

                    • Killerbee
                      Iškrypęs dėdulė





                      • 2006 12 11
                      • 2949

                      #11
                      Autorius Koori
                      Fu, kaip banalu.
                      Spoileris:
                      Pagal geriausias shoujo zanro tradicijas islys super vampyrE, kuri klasta ivilios Yuki i spastus ir atiduos ja i "nelaisve" Zero, o pati bandys suviliot Kaname. Po 10 chapteriu (~2-3 anime serijos), kur matysim kaip Yuki ir Kaname liudna vienam be kito, Zero sirdis neatlaikys ir jis bandys padet Yuki "isvaduot" Kaname, bet failins, mirdamas ant Yuki ranku. Kaname, pamates toki vaizda, labai supyks ir likviduos ta super vampyrE su jos tarnu (o kaip gi be jo). Final scena - YukixKaname susikabine uz rankyciu sauletekio/saulelydzio (na ir kas, kad vampyrai - kas gi kreipia demesi i tokias smulkmenas? :P) fone. Uzdanga.
                      Čia buvo ironija?
                      Spoileris:
                      Va jeigu Zero paimtu ir su pasimėgavimu uždubasintų tą incest porelę tai būčiau sužavėtas.

                      Comment

                      • Sharp_katana
                        Stebėtoja

                        • 2007 02 28
                        • 147

                        #12
                        Vampire Knight irgi pradėjau žiūrėt, perskaičius mangą. Pirmasis sezonas buvo neblogas, tačiau mano intuicija man pakiaulino eilnį sykį - nujaučiau, kad Yuuki ir Zero nėra paprasti žmogeliai, o kai įsitikinau, tai... Vadinasi, jei lengvai galima nujaust, staigių plot-twist'ų nebus. Gaila. Nes pati animacija man itin patiko.
                        Antrasis sezonas pasitiko su staigmena ir Kaname paslaptim. Buvo įdomiau(nors, kaip sakoma, tęsiniai retai kada būna geresni už pirmąsias dalis).
                        Papirko openingai ir endingai. Ypač ,,Still Doll".

                        Comment

                        • simka
                          Naujokas
                          • 2009 02 13
                          • 14

                          #13
                          maciau tik pirma sezona...na patiko, bet pabaigos norjau kitokios.ziauriai noreciau kad zero uzmustu ta kaname.jis man kazkuo nepatinka...
                          Gyvenu – tai tik vaikiškas požiūris tavo...
                          Gyvenu – tai tik kvailas posakis mano...
                          Gyvenu – sukasi metai kasdieną be sienų...
                          Gyvenu... Gyvenu... Gyvenu ir viską palieku...

                          Comment

                          • Hikari_
                            Mental

                            • 2008 02 27
                            • 981

                            #14
                            Pirmasis mano matytas Anime kuriame veiksmas buvo labai nuspejamas, bet vis del to norejau kitokios pabaigos, kad Zero su Yuuki kartu liktu. Ir daviau 4, nes kazko truko

                            Comment

                            • Koori
                              Sic faciunt omnes

                              • 2008 06 05
                              • 64

                              #15
                              Autorius Killerbee
                              Čia buvo ironija?
                              Greiciau sarkazmas. As asmeniskai tikrai nenoreciau tokio siuzeto, bet ...
                              Spoileris:
                              Va jeigu Zero paimtu ir su pasimėgavimu uždubasintų tą incest porelę tai būčiau sužavėtas.
                              Cia ne seinen. O ir pavadinimas ne "Vampyre Killer"

                              P.S.
                              Spoileris:
                              Neturiu nieko pries vampyru incestus.

                              Comment

                              Working...