Angelic Layer

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    Angelic Layer

    anidb | animenfo | ANN Žanras: komedija, drama, fantastika, sportas
    Formatas: TV (26 ep.), 24 min.
    Transliacija: nuo 01.04.2001 iki 30.09.2001
    Režisierius: Hiroshi Nishikiori
    Studija: Bones/Clamp
    Kovinės barbės ir net vienas kenas


    Dauguma mergaičių mėgsta žaisti su lėlėmis ir tai yra faktas. Kai kam gali pasirodyti, kad mergaitės yra mažos, gražios ir švelnios, bet tai tikrai ne faktas. Jos irgi mėgsta pakovoti. Aišku dažniausiai savaip, mergiotiškai. Vienam išprotėjusiam-genialiam mokslininkui kilo puiki mintis. O jeigu šiuos du pomėgius sujungti į vieną? Taip atsirado kovinės lėlės, dar kitaip vaidinamos angelais. Šeip jos yra visai paprastos lėlės, bet specialioje arenoje gali būti valdomos mintimis. Tokios lėlių kovos greitai išpopuliarėjo. Atsirado daug klubų ir net turnyrų.
    Misaki Suzuhara, dar visai mažą, paliko mama. Pareiškė, kad jai reikia daug dirbti ir išvažiavo į Tokio. Ir štai jau 12 metų Misaki atvyksta į sostinę, bet ne pas mamą (ne gi jai trukdysi, dirba gi), o pas tetą. Tik išėjusi iš stoties dideliam ekrane pamato kovojantį baltą angelą kuris ją taip sužavi, kad užsinori pati tokį įsigyti. Su nepažįstamo vyriškio pagalba taip ir padaro. To pačio vyro padedama patenka į turnyrą nors ir yra visiškai žalia. Naujo pomėgio dėka Misaki susiranda daug draugų ir priešų, kurie NEIŠVENGIAMAI tampa draugais. Taigi.....
    Faktas Nr.1 - Šis anime yra iki nepadorumo geras, naivus ir vaikiškas. Pirmiausia pati Misaki yra tik 12 metų. Labai jauna net ir turint omenyje, kad tai yra anime. Atitinkamas ir charakteris. Ji yra tiesiog neįsivaizduojamai gera ir naivi. Cypiantis balselis apskritai žudo. Bet ir tai nublanksta prieš Hatoko Kobayashi kuriai yra tik 5 metai, o smegenimis lenkia pačią Misaki. Visas šitas vaikų darželis su savo vaikiškomis problemomis apskritai manęs nesujaudino.
    Faktas Nr.2 - Vienintelis vertas dėmesio personažas - Ichiro Mihara. Aha, tas pats išprotėjęs mokslininkas. Linksma buvo jį stebėti. O kur dar nuostabi tarmė.....
    Faktas Nr.3 - Siužetas, kurio pagrindas yra motinos ir dukros išsiskyrimas, yra absoliučiai nelogiškas. Taigi, motina pabėga nuo dukros, nes serga keista nervų liga kuri paralyžiavo jos kojas. Argi ne debilizmas?
    Faktas Nr.4 - Nežinau iš kur augo animatorių rankos, bet tikrai ne iš ten kur reikia. Pagal vėlesnius Bones kūrinius galiu spręsti, kad po Angelic Layer juos arba atleido ir paėmė gerus arba susirado normalius rėmėjus su didesniu maišu pinigų.
    Faktas Nr.5 - Sportinė serialo dalis su logika irgi nedraugauja. Jei pradžioje kovos baigtį nulemia keli smūgiai tai vėliau muštynės pavirsta tikru Dragon Ball. Misaki progresas sunkiai paaiškinamas. Ji nugali net profesionalus nors nelabai matyti, kad ji bent jau treniruotųsi. Atrodo, kad priešininkai kovodami su Misaki stebuklingai susilpnėja. Galutinai nužudo kovų pradžia kai žaidėjai išmestas į areną lėles palydi patosiškais šūksniais alia Visų šalių proletariatai - vienykitės!!! Tai aišku kartojasi n kartų.
    Man gėda prisipažint, bet šis anime man visai patiko. Pirmiausia tas pats sportas. Kovinė sistema priminė senais laikais per TV rodytą laidą apie robotų kovas. Net ir animatoriai, didžiąją serialo dalį krapštę nosį, kovas pasistengė nupiešti truputi padoriau. Į 26 serijas sutilpo rajono, apskrities ir net nacionalinis turnyras. Dažniausiai tokio žanro serialuose tiek gali užtrukti vien tik pasiruošimas pirmai kovai ar varžybos kiemo mastu.^^ Ir baigiasi jie, kaip įprasta, pačioje įdomiausioje vietoje. Angelic Layer šio trūkumo neturi, bet turi įprastus žanro privalumus. Tai ir įvairūs priešininkai ir kovos azartas ir atmosfera. O gal tiesiog tapau kawajaus auka?
    Reziumė: Jei būčiau 12-15 metų mergaitė man šis anime būtų vienas iš geriausių. Kadangi lytis ir amžius ne tas....žiūrėti buvo tiesiog įdomu. Man didelė paslaptis, kodėl daugelis resursų prie žanrų nurodo shounen. Anime taigi skersai ir išilgai mergiotiškas. Dar didelė paslaptis kodėl neblogas ED buvo pakeistas prastu, o tragiškas OP paliktas.^^ 6 balai. Jei ne labai seilėta pabaiga būtų visi 7.


    10
    5
    20.00%
    2
    4
    30.00%
    3
    3
    30.00%
    3
    2
    0%
    0
    1
    20.00%
    2
  • zio
    Administratorius


    • 2000 02 22
    • 264

    #2
    Hmm... prisimenu laikus kai dar game.exe iš manęs juokėsi, kad žiūriu mergiotėms skirtus anime. Man tiko anyway Smagus, žaismingas, lengvas ir toks pilnas tyro gerumo. Žinoma, antrą kart nežėčiau, nesinori susigadint gero įvaizdžio X)

    Comment

    • shashke
      迷失

      • 2007 12 15
      • 161

      #3
      Perskaites pavadinima pagalvojau kas cia da animas poto perskaites aprasymas prisiniau jog sita ziurejau senokai is to ka prisimenu jis man tikrai patiko. Labai lengvai ir maloniai ziurejosi, na bet antra kart kogero neziureciau nebent kai visai buciau apie ji pamirses kas abejoju ar greit atsitiks

      Comment

      Working...