Read or Die

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Jimi_Hendrix

    Read or Die

    Read or Die (R.O.D.)


    ANN

    Studija: J.C.Staff
    Išleidimo metai: 2003-2004
    Žanrai: Adventure, Comedy, Drama, Mystery, Science Fiction, Shounen
    Epizodai: 26


    R.O.D. anime galima apibūdinti, kaip stilistišką, įdomiai perteiktą istoriją, pasižyminčią neeiliniais scenarijaus posūkiais. Bet kaip mūsų liaudyje sakoma, taip apibūdintų tie, kuriems šis anime tikrai patiko. Vien tai, jog pagrindinė anime detalė yra knygų pasaulis, gali daugelį tiesiog atbaidyti.

    TV serijos prasideda nuo šalutinių istorijų bei pagrindinių personažų pristatymų. Rašytoja Nenene Sumiregawa atvyksta į Tokijų aplankyti savo gerbėjų, surengdama savo seniau išleistų knygų pasirašymo vakarus. Bet kas pagalvojo, kad ją užpuls nusivylęs vietinis rašytojas ir pabandys ją susprogdinti... Jau iškart nuo pirmo epizodo apima jausmas, kad šiame anime veiksmo netruks. O pirmieji personažai sutinkami pirmame ep‘e yra trys sesutės, kurios, pasirodo, ne tokios ir pėsčios... Jos turi galią naudoti popierių, kaip kovos, gynybos priemonę.




    Michelle Cheung Tai nuostabi blondinė, kuri dažniausiai būna kurioziškų situacijų viena iš pagrindinių veikėjų. Kurios paper power pasižymi naudingu popierinių ginklų – daugiausia lanko ir strėlių – naudojimu. Taip pat ji yra, tarsi trijų seserų vadė.





    Maggie Mui Neįprastai didelio ūgio, išsiblaškiusi ir nerangi mergina, tačiau iš popieriaus padaro įspūdingo dydžio gyvūnus.






    Anita King Nors ir pati mažiausia iš seserų, Anita pasižymi puikiais kovos sugebėjimais bei naudoja popierių, kaip aštrius svaidomus peilius. Be to, pradžioje serijų ji yra vienas iš linksmiausių personažų, kuris jei ne prajuokins, tai bent jau sukels šypseną.



    Taigi, taigi.. O pats svarbiausias dalykas, jog Maggie ir Michelle (išskyrus Anita) tiesiog dievina knygas. Jos gali tiesiog skaityti, skaityti ir dar kartą skaityti. Žinoma, kasdieniniai reikalai tada jų jau nebedomina . Tačiau besirutuliojant serijoms, skaitymui laikas vis mažėja ir mažėja, nes tenka gelbėti vieną kitą, sensei Nenene ir visą pasaulį nuo pernelyg utopiško British Library troškimo užvaldyti pasaulį. Pliusas yra tai, jog šis utopinio pasaulio sukurimas nėra banalus. Apie pagrindinės linijos siužetą (ji prasideda panašiai nuo vidurio) labai sunku kažką pasakyti, neišduodant konkrečių detalių.

    Nuo čia mes supažindinami su vis daugiau personažų: Joker, Junior, Yomiko (The Paper), Drake ir kitais. Pagrindinė istorijos linija užtęsta, truputį pabodo laukti atomazgos, tačiau tai atsveria kiti dalykai.

    Kiekvienas iš mūsų anime renkames pagal tam tikrus kriterijus. R.O.D., pagal mano kriterijus atitinka du: puikiai išbaigtus personažus ir nuostabią atmosferą. Tris seseris ir sensei Sumiregawa sunku nepamilti, nes epizodas po epizodo tiesiog susigyveni su jais. Piešimas malonus akims, ties juo tikrai buvo padirbta, todėl anime atmosfera tampa dar gyvesnė ir nuostabesnė - spalvų tonai sodrūs, švelnus blur efektas, šešėliai, skirtingi šviesos atspalviai. O kas dar atmosferą geriau perteiks, jei ne muzika? Klausant Read or Die abiejų OST‘ų atsiskleidžia platus šiam anime pritaikytų muzikos žanrų spektras. Veiksmo scenose netrūksta tokių melodijų, kaip R.O.D. Opening theme – kuo daugiau klausai, tuo labiau užvedantis gabalas (primenantis kažkiek Charlie‘s Angels ir James Bond temas). Tačiau ir kitos melodijos, kurias daugiausia atliekamos styginių instrumentų orkestro labai perteikia tai, ką matome ekrane. Visas R.O.D. soundtrackas lieka išsaugotas dėl to mano harde visam laikui . Taip pat reikia pagirti personažų įgarsinimą - tiesiog nėra prie ko prikibti. Kiekvieno personažo balsas išskirtinis, atskleidžiantis tos asmenybės bruožus.

    Read or Die OVA bus aptarta atskirai, kadangi TV serijos yra tęsinys, pristatantis naujus veikėjus, naujus įvykius.

    TV serijos yra sugoi, jei tik neimsit ir nemesit pažiūrėję kelis epizodus. Mane "užkabino" jau nuo pirmųjų epizodų. o tai, kad čia dominuoja išvien moteriškosios lyties atstovės visai netrukdė. Svarbiausia, kad yra nenuobodu ir įdomu


    P.S. Visos nuotraukos yra wallpaper dydžio, todėl galit ir iš arčiau apžiūrėti


    R.O.D. Opening theme (Sorry, kad tai geimo amv, bet muzika tai tikrai YKZ - R.O.D. )
    Anime OST atsisiuntimui
    Direct Download - AnimeEden
    Autorius: Katsu
    32
    5
    34.38%
    11
    4
    34.38%
    11
    3
    21.88%
    7
    2
    9.38%
    3
    1
    0%
    0
  • maiindeg

    #2
    jo seip man tas anime irgi patiko gal kadanors ir filma sukurs pagal ji netik anime seip tik gaila kad ten tik 3 serijos R.O.D bet atsirado ir sitos animes Ried or die R.O.D. TV serijos kaip ziurejau man visai patiko siuliciau paziuret.

    Comment

    • Mukazala
      There's no one like me
      • 2005 04 20
      • 7

      #3
      R.O.D. OVA patariu tikrai visiems ziureti
      R.O.D. TV serijos pletoja veiksma toliau po OVA, tik kad jau nuobodokas ir pavirsutiniskas pasirode lyginant su pirmuoju shedevru.

      Comment

      • Uchiha Sasuke
        Objective -->> A-So-Ko
        • 2006 10 07
        • 28

        #4
        Nu cia as papriestarausiu Visiskai nepatiko , paziurejau is pradziu ova jau ir taip vos vos tv pora seriju paziurejus niekas nepasikeite - nuobodus

        Comment

        • Hellsing_lover
          Purinsesu no Darukuneso




          • 2007 02 15
          • 1319

          #5
          bet aprašymas tai jau toks daugiau nei skurdus... Bet kokį paveikslėlį ar ką... O angliškai tekstą verstis žmogus nuolat tingi...

          Prieina Alucard'as su savo plačiakrašte skrybele prie Raudonkepuraitės ir sako: So, who's the the Little Red Riding Hood now?

          Comment

          • Bardakas
            Žmogus Ne





            • 2005 09 22
            • 1462

            #6
            Oi, taigi čias labai senas aprašymas, tais laikais daug kas tų aprašymų nė nesistengė daryt
            Maybe on Earth, Maybe in the Future
            sigpic
            Kurokawa idėjinis lyderis
            Lėtai keičiu slaptažodžius

            Comment

            • niekšas
              forumo idiotas

              • 2006 08 23
              • 544

              #7
              Dar vis žiūriu šita anime. Patinka, nors gal ir nėra jis perdaug įpatingas, bet nenuobodus. Puikiai suderinta fantastika, humoras ir veiksmas. Tik vat animacija man kartais gaunasi kažkokia... Keista... Kažkaip tarsi kontūrai ir linijos kartais ee... Nu kaip pic,as sumažintas... Ai vopšim ne anime problema, o mano. Arba žiūriu per didele (ar per maža?) rezoliucija, arba megabaitų per mažai (kas labai neįtikėtina )
              Faini veikėjai, faina ir ta popieriaus magija, tik dėl veikėjų, tai anime (kaip Killerbee išsireikštų) feministinis nors netrukdo man tai.
              Paskutinis pakeitimas nuo niekšas; 2007-06-06, 20:18.

              Comment

              • lolester

                #8
                man patiko, kad viskas vyko del knygu, nu kaip cia pasakius.. kad "Knygom" buvo skiriama daug demesio.. visas pagrindas.. toks neeilinis anime..

                Comment

                • Rosette*

                  #9
                  Labai patiko ;]..Pirma galvojau jog bus nuobodus..Klydau ;}

                  Comment

                  • Kajitoku
                    ♥ YaoI WondeRLanD♥
                    • 2008 03 06
                    • 23

                    #10
                    Na man ir iš pradžių pasirodė, kad bus nuobodus, bet po to labai sudomino. Ir iš vis pati idėja su skraidančiu popierium ir t.t. Vis kas nors nauja nei kokie vampyrai...

                    Comment

                    • demoniacman666
                      Forumo vilkas

                      • 2008 04 16
                      • 370

                      #11
                      Is kart pasakau, kad tikrai nelaikau sio anime vidutinisku, jis toks nera. Kaip tiems laikams tikrai geras piesimas, nuostabus OSt, igarsinimas, puikiai ispletoti veikejai ir istorija, bet yra keli minusai kurie bent mano vertinime smarkiai kirto per bala. Visu pirma per didelis gumos tempimas. Antra, "blogieciu" kvailumas,
                      Spoileris:
                      negi sunku buvo tas mergas uzmusti, taigi ne syki buvo paeme i nelaisve
                      Ir trecia kas labiausiai itakoja mano vertinima, tai, kad laimejo ne ta puse kuri norejau. Sis anime vienas is tu kur nuosirdziai sirgau uz "blogaja" puse (vis delto nesu gerbejas tokiu anime kur keletas mergiociu spardo subines vos ne istisoms armijoms ) Nu bet cia jau tokia japonu mada, ypac ispopuliarejusi paskutiniu metu. Tad negailestingai duodu 3/5...

                      Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

                      Comment

                      Working...