Michiko to Hatchin - 2008/09

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Kleopso
    Followkata Toushifollow


    • 2008 04 01
    • 208

    Michiko to Hatchin - 2008/09

    Michiko to Hatchin

    道子与哈金


    ANN || AniDB || Trailer




    Metai:2008
    Žanrai: veiksmas, komedija, smurtas
    Režisierius: Sayo Yamamoto
    Studija: Manglobe Inc.
    Trukmė: 22 x 25 min.




    "Someone will come for me. That‘s what I‘ve always wished for.
    And on the morning of March 17th, that person came."




    Michiko pašėlusi mergina, kuri vieną naktį pasprunka iš kalėjimo, iš kurio, sakoma, pabėgti neįmanoma. Tačiau ji nė neketina ramiai sėdėti ir nieko nelaukusi apiplėšia banką. Tuo metu Hana gyvena su globėjais, bet gyvenimas ten tikrai nėra lengvas, viskas tėra daroma dėl už globą gaunamų pinigų, o kasdienis šeimos tikslas, regis, yra mergaitės žeminimas. Tačiau ji nė neįtaria, jog netrukus ją aplankys netikėtas svečias ir Hanos gyvenimas pasisuks visai kitu kampu.

    Prie anime kūrimo prisidėję režisierius Sayo Yamamoto ir Shinichiro Watanabe bei studija Manglobe jau turėjo progą dirbti drauge kurdami Samurai Champloo. Tiesą sakant jau tik pamačius OP supranti, kad šio bruožų bus galima rasti ir šiame darbe. Pati studija be pastarojo dar yra dirbusi ir su Ergo Proxy. Abu anime labai skirtingi, tačiau savaip geri, o šįkart tikriausiai eilė atėjo Michiko to hatchin, kuriame tvirtai galima išskirti vieną – tai veikėjai.
    Iš pradžių gali pasirodyti, kad du pagrindiniai veikėjai gan stereotipiški (stiprus ir valdingas sutinka gyvenimo prislėgtą), tačiau taip nėra.

    Iš tiesų mes turime progą stebėti du be galo skirtingus žmones, keliaujančius drauge, drauge besikeičiančius, ir siekiančius to paties tikslo, kuris, regis, tik vienas ir tegali juos išlaikyti drauge, tačiau pamažu imančius suprasti bei pažinti vienas kitą.

    Dar vieną didelį pliusą galima dėti už įdomius antraeilius veikėjus, taip pat gaunančius nemažai dėmesio, pradedant vadinamaisias blogiukais baigiant epizodiniais, kurių kiekvienas labai savitas ir įdomus, dalis jų visai neblogai išvystyti ir atskleisti ne tik per savo elgseną, bet ir supažindinant su jų praeitimi. Vienkartiniai veikėjai nors ir į pagrindinę plėtojamą istoriją neįneša nieko naujo ar svarbaus, pasirodo vos vieno epizodo metu, tačiau visgi sugeba sudominti savo pasakojimais.

    Epizodai nėra panašūs vienas į kitą, nėra monotonijos, anime išlaiko dinamiškumą, matom nemažai įvykių, kurie jau įvyko praeityje taip po truputį atskleidžiant veikėjų gyvenimo detales.


    Vienas epizodas gali būti pilnas veiksmo, kitas depresuotas, dar kitas lyg ir neparodantis nieko naujo. Jie taip pat nesisuka vien tik apie Mičiko ir Haną. Pasibaigus vienai serijai negali nuspėti apie ką bus sekantis. Dažnai pasirodžius naujam veikėjui niekas nesiterlioja su pristatymas, kas jis per vienas, viskas atskleidžiama eigoje. Gali būti, jog keletas epizodų, beveik nesusijusių su pagrindiniu siužetu gali pasirodyti nuobodūs, o gal net ir ne itin reikalingi, bet bent jau man buvo įdomu stebėti pašalinius ir “vienkartinius” veikėjus.

    Tai savitas, stilingas ir, galima sakyti, brandus anime, nesekantis kažkieno jau pramintomis pėdomis ir, regis, turintis viską, ko reikia geram anime – verta pabandyti.








    40
    5
    52.50%
    21
    4
    35.00%
    14
    3
    7.50%
    3
    2
    0%
    0
    1
    5.00%
    2
  • amidau
    ☣☠☣







    • 2007 04 25
    • 1384

    #2
    Labai sudomino šitas, piešimas gražus, nusimato nemažai veiksmo, ir kas svarbiausia jau pirmas ep'as sugebėjo tais supažindinti su veikėjais, kad man nuoširdžiai norėjosi, kad kas nors išžudytu tą pastoriaus šeimynėlę kurioje gyveno Hana.

    Comment

    • dattebayo
      random fangirl syndrome

      • 2007 11 18
      • 207

      #3
      Michiko to Hatchin - mano laukiamiausias darbas. Esu Samurai Champloo garbintoja, taigi turetu patikti. Vien jau piesimas... ai ai ai! Viskas, varau i youtube...

      Nu ka, paziurejau ir WHOAMAMA!! Patiko belekaip. Siuzetas dideliu originalumu nepasizymi, bet visa kita WOWZ! O jau Michiko... mmm... Labai tikroviskai ir skaudziai perteiktas Hanos gyvenimas primine Oomph! das letzte streichholz klipa http://www.youtube.com/watch?v=NnEYIA_pbIM
      Paskutinis pakeitimas nuo slicKrox; 2009-03-25, 20:11.

      Comment

      • Izzo
        one vs all, DIE AZ!



        • 2007 02 25
        • 1530

        #4
        Pagaliausiai baigės šis ganėtinai puikus animas ir galiu parašyt savo nuomonę apie jį. Kokia ji? Taigi. Patiko, ganėtinai labai netgi. Pasitaikė įtempto siužeto ir veiksmo epizodų, pasitaikė ir susimąstyt verčiančių ir romantiškų, melancholiškų, liūdnų, prajuokinančių ar net sugraudinančių. Patiko detalus ir dinamiškas piešimas, veikėjų vystymas, gal net galėčiau tegti, kad čia vienas iš tų animų su geriausiu veikėjų vystymu. Labai patiko rudasis cukrelis. Patiko tai, kad animas apie tikrą gyvenimą tolimoje Pietų Amerikoje. Pažiūrėjus galima daug ką sužinoti apie kultūrą ir nusikalstamumą. Nežinau kiek tame tiesos, bet viskas atrodo gana įtikinamai. Deja kartais pasitaikė vienas kitas nuobodesnis epizodas, bet sekantis viską atpirkdavo. Siužetas gal ir nėra labai gilus ir išsiskiriantis, bet šiltas kažkuo artimas, tik reikia tai pastebėti. Animas rekomenduotinas visiems, ypač šaltais žiemos ar lietingais rudens vakarais galima pasišildyti po kaitria Pietų Amerikos saule ir pavarvinti seilę grožintis įskrudusiu panelės Malandro kūnu. Stiprus 4
        SCREW YOU, PEOPLE!

        Comment

        • mariux9998
          Labas.

          • 2008 06 20
          • 434

          #5
          Nu joooo.... Ką tik baigiau žiūrėti, tai... kaip ir Izzo sakė, pabaiga tikrai netikėta. Bet ji tikrai gera. Nuo manęs 5 balai, AP daviau 4,5, dešimtbalei sistemoj duočiau 8/10.

          Comment

          • Killerbee
            Iškrypęs dėdulė





            • 2006 12 11
            • 2949

            #6
            Taip, šis anime viską turi. Piešimas, muzika, įgarsinimas, Lotynų Amerikos banditiška atmosfera, alia tarantino siužetas, veikėjai......viskas puiku. Problema yra tik viena, bet man esminė ir labai didelė. Šis anime yra absoliučiai bobiškas, o aš tokių nepakenčiu. Todėl tik 7 balai už objektyvius pliusus.

            Comment

            • fasian
              Tas kur daug kalba.


              • 2009 01 28
              • 586

              #7
              Senei ruošiausi ši anime peržiūrėti bet galvojau bus eilinė komedija ir bereikšmių skerdyniu. Bet parsisiunčiau ir peržiūrėjau pagaliau pirmas žodis WOW . Anime žiaurei patiko piešimas geras veikėjai visi turi savitus charakterius ir visa kita. Laabai tikroviškai atvaizduota ta "lotynų" amerika nusikalstamumas, aplinka, jai budingi veikėjai. Iki pat galo noriai žiūrėjau ;/ ir vis nusivildavau kad negaliu peržiūrėt visko iš karto Tačiau peržiūrėjęs visą supratau kad istorija turi ir trukumų 1. Tiek "jo" ieškojo ir tai baigėsi su juo neįdomiai ?!- galėjo pratest kažkaip ar įdomiau pabaigt kitavertus gyvenime taip ir būna kad pasirodo kokie vyrai kiaulės :s ( stengiuosi nespoilint :s ) 2. Patį galą per daug greitai pabaige viską iškart ;/ (mažai kalbama apie vaiko tėvą ir kitką soz už spoil ;( )galėjo 51 serija daryt ir gražiai užbaikti tada tobulas būtų darbas. Šeip darbe trukumų tikrai mažai , anime tikroviškas netgi gyvenimiškas su tikru ir nenuvalkiotu humoru. Gėda ir gaila tokiam darbui rašyti 9 todėl 10 ~ nors labai silpnas.
              P.s. Kiek supratau istorija nesibaigia ?laukiam 2nd sezono~~ (gal kas girdėjo ką ? )
              p.s.s. Soz už gramatika iš mobo rašau ~.-
              Ech tie seni laikai ..

              Comment

              • Original_Prankster
                Mr. Mojo Risin'

                • 2008 11 04
                • 200

                #8
                Autorius fasian
                Laabai tikroviškai atvaizduota ta "lotynų" amerika nusikalstamumas, aplinka, jai budingi veikėjai-
                Na čia jau taip tik tau atrodo. Aš skaičiau vienam forume kaip patys brazilai kalba apie šį anime. Tai buvo kažkas panašaus į "so this is how they see brazil?", ir panašiai. Taip kad, nors ir atmosfera sukurta tobulai, visi tie žmonės ir apskritai animėje vaizduojamas gyvenimas, gali būt išgalvotas.

                O taip, tai pilnai sutinku su tavo aukščiau išreikšta nuomone. Taip pat duodu 10/10.
                Don't forget kids: the higher your postcount, the bigger your penis is!
                There's the known. And there's the unknown. And what separates them is the door, and that's what I want to be. I want to be the door.'- Jim Morrison, 1967.

                Comment

                • justi
                  dreamer
                  • 2009 05 25
                  • 5

                  #9
                  na man patiko, žiauriai patiko 10 iš 10. šiaip kažko tokio ir tikėjaus nes Samurai Champloo tai number 1 anime for me. soundtrack'as nuostabus,koks buvo ir samurai champloo. piešimas irgi . Na aklai tikėti tuo ką matai per anime,ner prasmės, bet kad kažkoks panašumas yra,tai tiesa. O jei domitės lotynų amerika,tai paskaitykit kitur.. Minusų aš nepastebėjau arba bent jau neprisimenu, o tai reiškia,kad tai smulkmenos.
                  apibendrintai super. dar nuostabu ,kad visos serijos buvo HQ.

                  Comment

                  • amidau
                    ☣☠☣







                    • 2007 04 25
                    • 1384

                    #10
                    Neturėjau ko žiūrėt tai pribaigiau pagaliau šį, pradžia labai suintrigavo, vidurys labai nuobodus, buvau gana ilgai užholdinęs, pabaiga visai patiko kai tas Satošis reikalus tvarkė. Piešimas super, ypač aplinkų. Nžn bet man labai nepatiko Mičikos ir Hanos charakteriai ir įgarsinimas, ypač Hanos balsas gadino visa reikalą, tas jos zirziamas.
                    Šiaip anime tikrai vertas dėmesio, nors aš daviau 7/10, tačiau tikrai rekomenduoju kitiems, nes čia rasite kažką naujo, tuo pačiu susipažinsite su lotynu Amerikos kultūra.

                    Comment

                    • stella
                      Shooting Star


                      • 2008 09 15
                      • 146

                      #11
                      Visai geras anime, toks stilingas, ir kaip ir mano skonio, su mafija ir ginklais, be to, labai patiko piešimas. Tačiau buvo ir minusų, tarkim, protarpiais mane erzino Hana, kažkokia per daug rimta ir paniurusi, ir šiaip per vidurį jau norėjau kuo greičiau užbaigti jį žiūrėti, nes guma per daug ilgai buvo tempiama. Be to
                      Spoileris:
                      Pabaiga nuvylė, po tokių ilgų Hiroshio paieškų galėjo būti ir įspūdingesnė, o aš naiviai tikėjausi kad jį suradus jie visi trys gražiai apsigyvens kokiame gražiame namuke x3
                      Tad vertinčiau 8/10, o čia 4/5. ^^
                      Paskutinis pakeitimas nuo stella; 2009-10-18, 10:32.
                      _____


                      In the future 15 people will be famous

                      Comment

                      • dattebayo
                        random fangirl syndrome

                        • 2007 11 18
                        • 207

                        #12
                        Geras, jei nebūčiau mačius Champloo, sakyčiau, kad labai geras.
                        Stiliaus atžvilgiu, priekaištų neturiu, tačiau turiu vieną didelį priekaištą ep'ų skaičiui. Pripažinkim, niekam nerūpi antraplaniai arba trečiaplaniai vieno ep'o veikėjai. Kartais stebint jų istorijas, net pamiršdavau dėl ko Michiko ir Hana blaškosi po Lotynų Ameriką... Taip pat šiek tiek erzino labai nerealistiškas Hanos brandumas. Pabaiga nenuvylė, net atvirkščiai (gal dėl to, jog būtent to ir tikėjaus).
                        Spoileris:
                        Cha, o jūs tikėjotės 'ir jie gyveno ilgai ir laimingai' pabaigos? Būčiau nusivylusi, jei jie susitikę apsigyventų kaip laiminga šeimynėlė. Spėju, kad dauguma Watanabe darbų būtent tuo ir nepasižymi, laiminga pabaiga.


                        Kiek ištemptas, labai stilingas, žiaurus, seksualus, bet tuo pačiu dramatiškas bei melancholiškas anime.

                        Ankščiau galvojau, jog tikrai duosiu visus penkis balus, tačiau pirmas įspūdis ne visada teisingas.

                        4/5

                        Comment

                        • Red_Elf
                          pandų karai :D


                          • 2009 05 07
                          • 1115

                          #13
                          siunčiau nesitikėdama nieko gero, tik laikui prastrum, bet čia perliukas gal kaip kažkas sakė truputi bobiškas, bet tai nėra blogai patiko nekasniekiškas ir sakyčiau pašėlęs piešimas, originalus garso takelis, labai ryškūs ir gerai išreikšti charakteriai, geras veiksmas ir šiaip pasitaikantys ramesni periodai, ėjimas link tikslo kiek panašios pabaigos tikėjausi, bet vistiek ji gan nustebino savo pateikimu

                          Comment

                          • attila

                            #14
                            kolkas tikrai labai sauniai ziurisi, daug veiksmo, spalvu, stilingas, idomiai perteikta visai kita mazai pazistama amerikos kultura, ziuresim koks bus galas.

                            Comment

                            • Augis24
                              AZ rėmėjas




                              • 2009 03 29
                              • 769

                              #15
                              Mačiau ir šita, labai įdomus buvo ir iš vizualinės pusės labai patiko. Visi čia prikomentavo "už" ir "prieš", tai aš nieko nebesakysiu. 5/5

                              Comment

                              Working...