Kuroshitsuji

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Draconica

    Kuroshitsuji


    Kuroshitsuji
    Black Butler; 黒執事




    Metai: 2006 (ongoing)
    Žanrai: Komedija, fantastika, jaunuoliams.
    Istorijos autorius: Yana Toboso
    Dailininkas: Yana Toboso
    Apimtis: 17 tomų, 78 skyriai
    Tipas: Manga
    Anime - Planet ; MAL

    Skaityti internete: Manga Fox

    Kiti šio autoriaus darbai: Rust Blaster; Glamorous Lip.

    Aprašymas: Europa, Viktorijos laikotarpis. Jaunas berniukas didžiuliame gaisre praranda viską, o pačio gyvybė kabo ant plauko. Tą akimirką jis sudaro sandėrį su demonu. Jei pastarasis padės berniukui atkeršyti už nelaimę - demonas galės pasiimti jo sielą.
    Po kurio laiko Ciel Phantomhive jau yra didžiulės žaislų kompanijos galva, bei pats tvarko visus verslo reikalus. Bet tuo pačiu jis yra ir Karalienės "šuo". Į pastarąsias pareigas įeina visų kenkiančių Karalienei problemų eliminavimas kiek įmanoma diskretiškiau. Visus darbus Ciel'ui paded atlikti demoniškasis liokajus - Sebastian'as Michaelis. Jis nepalieka berniuko niekur vieno ir gelbstį jį, kai šiam iškyla pavojus. Žinoma, ne iš geros valios jis taip stengiasi. Ir, be abejo, ne tik Ciel'io gyvybės gelbėjimas įeina į liokajaus pareigas. Į jas įeina ir arbatos, valgio ruošimas, patalpų tvarkymas ir taip toliau. O į patarnaujančią komandą dar įeina trys veikėjai - nieko nesugebanti tarnaitė, kuri akla kaip šikšnosparnis, nemokantis virti virėjas ir viską griaunantis sodidinkas, bei ištisai arbatą geriantis senyvo amžiaus tarnas kuris išvis nieko neveikia. Su tokios komiškos kompanijos pagalba Sebastian'as bando užsitikrinti sau Ciel'io sielą per vargus, kančias ir ne taip susiklostančias situacijas.





    Net ir demonams ne viskas pavyksta. . .
    Piešimas: Yana Toboso turi savo piešimo stilių (taip pat kaip ir kiti autoriai), bet negalėčiau pasakyti, kad jis kažkuo labai ypatingas. Na taip, gražūs veideliai malonūs akiai, o švarus piešimas didelis gėris, bet tai nėra kažkas neįtikėtino. Tačiau galėčiau net pagirti autorę dėl mokėjimo piešimu (ypač Sebastian'o) suvirpinti moteriškosios lyties širdeles. Taip sakant, prisidenkit klaviatūras skaitydamos, he he. Taip pat man gražiai žiūrisi balansas tarp detalių ir jų nebuvimo. Mangos puslapiai neperkrauti masėmis detalių, susikoncentruota į esmę. Tai leidžia lengviau suvokti veiksmą.
    Veikėjai: Pagrindiniai du veikėjai be abejonės yra Ciel ir Sebastian. Ciel gal kiek labiau ydingas kaip personažas dėl praktiškai (bent mangos pradžioje) nesugebėjimo nieko padaryti pačiam. Į tai įeina net batų raištelių užsirišimas, bet ne veltui sakoma, kad prie gero greitai priprantama. Sebastian tipinis demonas, pasipūtęs, bet net garbingai dirbantis už savo būsimą užmokestį (pasirodo dar būna ir taip). Visi kiti antraplaniai veikėjai turi šarmo, o kai kurie net labai galingą užtaisą, o ir lengvai pamišti jų neis, taigi manau tai stiprus pliusas, nes išplečia mangos erdvės jausmą.
    Siužetas: Nors ir manga gali pasigirti stipriais veikėjais, deja siužetas yra šios mangos silpnoji pusė. Ciel kaip "šuns" darbas praktiškai sudaro beveik visą mangą, o didelį keršto troškimas lengvai pasimiršta. Na taip, jis karts nuo karto prisimenamas, bet tai nebepanašu į tikslą. Galiu tik spėti, kad ir pati autorė kiek į lankas sugebėjo "nuvažiuoti". Kai kurie mangos niuansai (neatskleidinėsiu kurie) atrodo kaip ištraukti iš visiškai kitokio pobūdžio mangų ir visų labiausiai nesuvokiu kaip ši manga skirta jaunuoliams, kai aš drąsiai galėčiau įvardinti kaip visišką darinį panelėms. Čia gal dėl veiksmo elementų šis darbas ir krenta į tokią kategoriją, kas supaisys. Na ir žinoma siužeto skylės. Veikėjų gretas papildantys personažai pradeda nešti daugiau chaoso nei prasmės, o ir siužetas tampa pakankamai padrikas.
    Verdiktas: Tikiuosi, kad mangos pabaiga bus gera, aiški, suprantama. Šiuo metu - 3.5/5





    Siųstis: Manga Traders

    Paskutinis pakeitimas nuo Svečias; 2013-02-28, 16:00.
  • Hikari_
    Mental

    • 2008 02 27
    • 981

    #2
    Hm, kiek girdėjau šią mangą autorė nusikopijavo nuo Kaori Yuki Count Cain. Neįmanoma nepamatyti panašumu, gal dėl to ji ir kartais primena kitokio pobūdžio mangas. Tarsi būtų kažkieno kopija. Man bent jau stirpiai jaučiasi.

    Comment

    • Balta_vilkė
      Naujokas

      • 2013 11 05
      • 17

      #3
      Man tai visai įdomiai skaitosi, kas mėnesį laukiu, kol naujas skyrius pasirodys šiaip už anime tikrai daug geriau... Patiko, kad mangoj kiti personažai, pvz, underteker ar ciel'o sužadėtinė įdomiau pasireiškė

      Comment

      • JuusanKitsune
        Rimtas forumo narys

        • 2014 07 07
        • 187

        #4
        Laukiu kas mėnesį... bet kuo toliau tuo aiškiau darosi, kad šią manga autorei reikia kuo greičiau užbaigti, kadangi jau darosi nuobodu n_n

        Comment

        Working...