Anidb apžvalga

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • dArt
    Rimtas forumo narys

    • 2006 12 23
    • 134

    Anidb apžvalga

    Pastebėjau, kad čia mažai kas pilnai išnaudoja AniDB galimybės, nevisiškai jas išnaudoju ir aš, bet tuo ką sužinojau per kelis metus naudodamasis pabandysiu pasidalinti.

    Inforamcija apie anime

    Pavadinimai Įvairūs pavadinimai. Pagr. pavadinimas, trumpi pavadinimai, oficilaūs pavadinimai kitomis kalbomis ir pan. Pavyzdys (Visi FMA pavadinimai)

    Kategrorijos kurimos priskiriamas tam tikras anime. Ir tų kategorijų svoris. Pavyzdys (Visos Monster kategorijos ir jų svoris)

    Žymės (Tags), kuriuos galima priskirti bet kuriam anime. Pavyzdys (Mushishi žymės)

    Ryšiai tarp anime, priešistorė, tesinys, tie patys veikėjai ir panašiai. Pavyzdys (Ryšoų tarp Macross anime diagrama)

    Apžvalgos. Man dažniausiai nepakanka, pavaeikslėio ir kategorijų, kad nuspresčiau ar verta žiūrėti anime, tokiu atveju gali praversti apžvalgos. Pavyzdys (23 Kimi ga nozumi eien apžvalgos). Beje pirma ir antra šį anime įvertina visiškai skirtingai.

    Komentarai. Trumpesnė nuomonė apie anime. Labiau naudinga dar rodomiems anime, nes tokiems apžvalgų rašyti dar negalima. Soul eater

    Vartotojo duomenys

    Balsai Sąrašas anime už kurios prabalsvote. Paprastai galima balsuoti nuo 1 iki 10. Bet pakeitus nustatymus galima naudoti ir platesnę skale (8,5 9,5 ir t.t). O naudojantis IRC ir bet kokį kitą balsą PVZ 8,23. Pavyzdys Mano balsai surūšiuoti nuo didžiausio iki mažiausio

    Vartotojo puslapis Pagrindinė informacija ir statisktia apie vartotoją. Pavyzdys

    Norų sąrašas Kuriame galite sudaryti sąraša tų anime, kuriuos planuojate peržiūrėti. Arba atviškčiai pridėti anime į juodąjį sąrašą jei jo neketinate niekada žiūrėti.
    Galima sudėlioti prioritetus norams.

    Mano Sąrašas matytų, turimų, įrašytų i CD anime. Sudėtingiausia dalis yra ji sudaryti.

    Anidb matytų/ turimų anime formavimas veikia šiek tiek kitaip nei kitų tinklapių. Čia neužtenka pažymėti, kad tokio ar tokio anime mačiau 20 serijų ar, kad mačiau šiuos 3 anime. (Nors yra ir tokia galimybė) Anidb reikia įsidėti tikslius (tam tikros grupės, formato,) matytus failus į savo sąrašą. Tam yra trys būdai. Sąrašo pavyzdys

    Rekomenduojama Spec. programos, kurios suformuos visų šiuo metu kompiuteryje esančiu anime sąrašą automatiškai ir įkels jį į anidb.

    AOM Pagrindinis Anidb klientas. Galima valdyti savo turimų aniem sąrašą, peržiūrėti pagr, anidb informacija lokaliai, pervadinti failus, pridėti failus į savo sąrašą ir kompiuteri it t.t. Didžiausias trūkumas, kad naudoja daug RAM ~500 MB. Tad jei turite mažiau nei 1GB nerekomenduojma naudoti. O jei nenorite, kad trikdytų kitų prigramų veiklą reikia bent 2 GB.

    WEMAOM Java programėlė, kurią galima naudoti ir naršyklėje, bet man geriau veikė parsisiuntus JAR failą. WEBAOM turi ir CHI (Anidb kanalo IRC boto) emuliaciją, todėl pagrindines komandas galima naudoti ir joje.

    Trūkimai Naudoja nemažai atminties, nelabai patogu įdėti tik vieną anime, užima nemažai laiko kol suindeksuoja ir automatiškai sudeda visu kompiuteryje esančius anime.

    Naudojantis puslapiu. Paprasčiausiai įgyvendinimas, tačiau nevisada tinkamas ir patogus. Tiesiog paspaudžiame + šalia grupės, kurios subus žiūrime sudedame varneles ir parenkame būseną.

    Trūkumai. Nepatogu jei jau turime didelę anime kolekciją savo kompiuteryje. Nepatogu pridėti po vieną seriją (jeigu anime vis dar rodomas). Gali įsivelti klaidos jei tiksliai nežinome kokią versiją turime.

    ED2K dump Naudojantis pagrindiame puslapyje esančia nuoroda ED2K dump. Galima iš karto įdėti anime pagal jų ed2k nuoroda. ed2k nuorodas galiam gauti pasapus export, bet kurio anime puslapio apačioje..

    Trūkumas galima maksimaliai įdėti 50 anime, kai kurios grupės turi išleidę tam tikrų epizodų verisja 2 ar kelsi variatnus, tad nevisada tinka gautas sąrašas panaudojus export komadną. Gali įsivelti klaidos.

    Būsenos keitiams

    Žinoma sudėti anime į savo sąraša neužtenka reikia ir nurodyti, kokia yra to anime būsena tuo metu. watched, deledted, on hd, on cd ir pan.

    Tai galima padaryti naudojantis anidb.net puslapiu. Tačiau tai nėra labai patogu ypač jei norėsime žymėti informacija apie anime, kuriuos žiūrite šiuo metu, o ne vien apie pabaigtus.

    Naudojantis IRC (irc://irc.synirc.org/anidb). Labai patogu suvesti informacija apie anime, kurios žiūrime šiuo metu. Pavyzdžiui komanda !watched aria4 upto 10 Pažymės, kad peržiūrėtos 1-10 aria the origation serijos. Komanda !state pot upto 100 deleted pakeis prince of the tennis 1-100 serijų būseną į ištrintos. Yra ir kitų komandų pavyzdžiui !vote kurenai 8.4
    Pagrindines komandas galima naudoti ir WEBAOM programoje.

    Parašas Galite nesunkiai susikurti parašą. Pavyzdžiai

    Kita naudinga inforamcija

    Galinga Paieška Pavyzdžiui visai nesunkiai galima surasti visus anime, kurie sukurti nuo 2000 iki 2008 metu, turi daugiau nei 300 balsų ir kurių viena iš kategorijų seinen turi maksimalų svorį (3 žvaigždutes). Rezultatai

    Anidb TOP 30 Iš pagrindinio puslapio buvo išimtas 10-ukas, nes jo buvo labai dažnai galima manipuliuoti tačiau kažką panašauas galiam surasti. Mano nuomonė tai vienas geriausiu / objektyviausiu TOP. Žinoma visi patenkinti niekada nebus.

    Anime hint. Pagal tavo atliktus balsus (rekomenduojama bent 50) parenkami anime, kurie turėtų tau patikti.

    Išvaizdos keitimas. Man nelabai patinka pagrindinė pilka anidb išvaizda, bet ją nesunkiai galima pasikeisti. Yra ir N 18 stilius .
Working...