Moteris japonų animacijoje

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Catenas
    Naujokas
    • 2009 03 17
    • 4

    Moteris japonų animacijoje

    Laba diena.

    Rašau jums norėdamas parašyti, kad padėtumėte parašyti darbą tema "Moteris japonų animacijoje". Darbe bus analizuojama ne tik moteris, bet visa moteriškoji lytis japonų animacijoje.

    Darydamas darbą naudosiuos jūsų tinklapio informacija, kuri bus pamatas mano darbui. Plačiau nagrinėsiu šiuos klausimus: moteriškosios lyties vaizdavimas(technika), moteriškosios lyties vaizdavimas pagal žanrus, simboliai, akys, plaukai, emocijos, seksualumo samprata, pornografija, dailinikai ir kompanijos, cenzūra.

    Nuolankiai prašau padidinti mano literatūros sarašą, į kurį, be jūsų tinklapio dar tikiuosi įtraukti straipsnius(tinka anglų ir rusų kalbos), interviu su dailininkais, analizes ir panašiai.

    Darbą tikiuosi užbaigti japonų ir amerikiečių animacijų požiūrių į moteriškuma palyginimu.

    Po pristatymo, darbą galesite įvertinti ir jūs, todėl, manau, bendradarbiavimas būtų naudingas.

    Dėkoju.
  • zeke
    trust me i'm engineer

    • 2009 01 02
    • 392

    #2
    na nezinau gal pradziai tau deretu paziureti (jai dar nemates) kokia animacija ir patariu bent keleta kad susidarytum savo nuomone, o po to ir kitu mintis isklausyti.
    S_T

    Comment

    • Dark-Tarou
      I'm a woman on a mission


      • 2008 07 14
      • 486

      #3
      Moteris japonų animacijoje - verčia susimąstyti, žinant tai, kad kiekviename anime būna vis skirtingai. Aišku yra kažkokie etalonai pagal kuriuos yra kuriami dizainai ir pan, dėl to pabandysiu ką nors suregzti.

      Moterį anime dažniausiai nori parodyti arba labai moterišką, seksualią, tiesiog vyrų fantazijų deivę, kurios realybėje niekad nesutiksi, arba mielą mokinukę mergaitę, kuri verčia šuktelti visos male otaku: "kawaii!!" Aišku negalima pamiršti karingų ir nepriklausomų moterų, kurių gilumoje slypi kažkas trapaus ir paslaptingo. Mno manymu tai dažniausiai pasitaikantys tipai.

      Kalbant apie dizainą vertėtų paliesti tiems tipams būdingus bruožus. Anime skirčiau į du tipus pagal veikėjų dizainą: 1. kuris linkęs į realybę, 2. kuris labai nutolęs nuo realybės. Antrasis tipas aišku pats populiariausias ir tikriausiai daugumos labiausiai mėgiamas (ypač kalbant apie hiperbolizacijas Hentai ir Echi žanruose.)

      Taigi, jeigu prakalbau apie hiperbolizaciją, tai pradėkime nuo jos.

      - Anime labai dažnas dalykas - perdėtai milžiniškos krūtys, kurios būdingos visiems trims minėtiems stereotipiniams tipams. Arba mergina jas turi super milžiniškas, arba visai neturi... Tai atrodo keista, bet anime kur nutolstama nuo realybės labai retai galima pamatyti vidutinio dydžio krūtines -_-...

      - Anime labai dažnas dalykas - didelės blizgančios akys, kurios būdingos moterims antrojo - kawaii tipo. Akys piešiamos didelės ir išraiškingos, gilios, taip sumeilindamos veikėją. Prie didelių akių pridedamos mažos lūpytės ir maža nosytė. Man asmeniškai patinka kai moterys piešiamos su mažesnėmis akimis, neužimančiamis susės jos veido. Tai suteikia žmogiškumo ir moteriškumo žavesio. Aišku tokias akis piešia dažniausiai suaugusioms moterims, o jaunas merginas palieka kawaii tipo. Na, viskas šiaip priklauso nuo piešimo stiliaus. Kiekvienas autorius kuria savaip. Aš tik pateikiu kas man atrodo dažniausiai pasitaikančio (kalbant apie anime labiau nutolusio nuo natūralumo).

      - Apranga. Ji priklauso nuo žanro. Echi ir Hentai žanro veikėjos negali apsieiti be mini sijonų ir tiesiog negali neparodyt apatiniu vos pasilenkdamos. Anime drabužiams labai būdingos tos tipinės mokyklinės uniformos, kurias dėvi jaunos kawaii tipo mokinukės. Tai tikriausiai dažniausiai apranga sutinkama anime.

      Čia tik mano nuomonė ir tik mano stebėjimai ir pastabos. Prašyčiau daugiau, bet laikas spaudžia. Manau, kad kiekvienas dailininkas stengiasi kažkaip išskriti savo darbus, taigi kai kada būna sunku pasakyti kokie dalykai būdingi būtent tam vienam animacijos piešimo stiliui. Ypač kai susiaurinama iki vien tik moterų.

      Anime moterį atpažinsi iš didelių akių, įmantrios šukuosenos ir rūbų. Manu tai tipiškiausi bruožai pasitaikantys anime moteriai.

      Atsiprašau už išsiplietimą... -_-
      Paskutinis pakeitimas nuo Dark-Tarou; 2009-03-19, 20:21. Priežastis: -_- klaidos iš skubėjimo...
      /// http://dark-tarou.mybrute.com

      Comment

      • Izzo
        one vs all, DIE AZ!



        • 2007 02 25
        • 1530

        #4
        Dar toks Dark-Tarou nepaminėtas dalykas, kad kad ir kaip atrodytų anime moteris, mergina ar ta pati mokinukė, jos dažniausiai būna protingos, netgi turinčios kiaušus kaip liaudyje sakoma. Su tokiomis merginomis sunkiai pasiginčysi, bet čia vėlgi, labai daug kas priklauso nuo anime žanro. Būna ir naivių cypiančiais balseliais mergaičių ir rimtai apie gyvenimą ir rimtus sprendimus priimančių mergaičiukių kas netgi atrodo nebūdinga tokiam amžiui.

        Dar toks moterų tipas - besiseilėjančios mergaitės, kurios vaizduojamos su didžiausiomis širdelėmis akyse, sekiojančios berniukus saldainiukus, kas atrodo ganėtinai atitolsta nuo realybės, tačiau kad tai patvirtinti reikia neblogai išmanyti moterų psichologija, kas šiame pasaulyje praktiškai neįmanoma. Dar pastebėjau tokį dalyką, kad dauguma school girls tipo mergaičių būna drovios, kartais užsidariusios.

        Dar mergaitės vaizduojamos kaip piktos ir niurzgančios raganos, visuomet tvojančios vaikinams į pakaušį už kokį kvailą, bet juokingą poelgį.

        Na gal užteks, nežinau ar bus naudinga. Tiesa, čia kalaba ėjo daugiau apie 12-18 metų amžiaus mergaiteis. Ai, dar ką prisiminiau, kad dažniausiai moterys atrodo jaunesnės nei jos iš tikro yra.. 15 metų mergaitė atrodo kaip 19-21 metų mergina.
        SCREW YOU, PEOPLE!

        Comment

        • Original_Prankster
          Mr. Mojo Risin'

          • 2008 11 04
          • 200

          #5
          Autorius Izzo
          Ai, dar ką prisiminiau, kad dažniausiai moterys atrodo jaunesnės nei jos iš tikro yra.. 15 metų mergaitė atrodo kaip 19-21 metų mergina.
          Čia jei man gerai susiskaite, tai biški sumaišei. Jeigu
          moterys atrodo jaunesnės nei jos iš tikro yra
          , tai būtų: 19-21 metų mergina atrodo kaip 15 metų mergaitė.

          Ar čia man taip tik susišvietė? Sorry jei taip.
          Don't forget kids: the higher your postcount, the bigger your penis is!
          There's the known. And there's the unknown. And what separates them is the door, and that's what I want to be. I want to be the door.'- Jim Morrison, 1967.

          Comment

          • Izzo
            one vs all, DIE AZ!



            • 2007 02 25
            • 1530

            #6
            Autorius Original_Prankster
            Čia jei man gerai susiskaite, tai biški sumaišei. Jeigu , tai būtų: 19-21 metų mergina atrodo kaip 15 metų mergaitė.

            Ar čia man taip tik susišvietė? Sorry jei taip.
            A gali būt, kad pats sumaišiau...
            SCREW YOU, PEOPLE!

            Comment

            • Catenas
              Naujokas
              • 2009 03 17
              • 4

              #7
              As esu anime gerbėjas ir nuolatos žiūriu savo mėgiamus anime(Naruto Shippuden, Mobile Suite Gundam 00 Season 2, Yu Gi Oh 5Ds, Hellsing OVA).

              Norėčiau pabrėžti, kad turiu savo nuomonę apie anime, tačiau darbas reikalauja išlaikyti objektyvumą.

              Comment

              • Botaro
                Akuma


                • 2005 11 17
                • 196

                #8
                Jeigu ziurint i zanrus:
                Ecchi dazniausiai matom panas su tobulais kunais ir super mega dydzio papais, maziausiai 2x nei imanoma in real. + tos panos dazniausiai buna su 10metes mergaites protu, devi trumpus prigludusius drabuzius ir niekaip nesupranta, kodel bernai prie ju lenda.
                Tas pats yra ir hentuose, tik ten wisa tai daroma norit pasiekt lb paprasta tiksla

                Wisi kiti zanrai: Cia galima rasti wisokiu, tik ne tokiu, kokiu nori.
                1. Piktos ir grazios panos, dauzancios bernus, kad prie ju lenda, ir negailestingai juos zalojancios, kai bernai lenda prie kitu panu. BTW, tokiu panu naturali plauku spalwa dazniausiai buna melyna arba ishwis ruzawa.

                2. Paskui eina tos taip wadinamos CUTE. Panos be jokiu formu, super duper mega shy ir kliuwancios griuwancios bet kur. Kazkodel tokias labai megsta anime males, bet ju nora greitai atmusha panos ish punkto #1.

                3. Loli =Q. Panos, kuriu ugis newirshyja 1 metro, neswarbu kiek joms butu metu. Ju akys uzema 2/3 weido ploto. Loli dazniausiai sekioja koki male ir kishasi i wisus jo reikalus, gadina gywenima. Kaip piktos dwasios.

                Na, panos, kurios netelpa i wirshutinius remus, galima pawadint normaliomis. GL ieshkant tokiu per animus.
                I have the Holy Lance

                Comment

                • svajone
                  Tiesiog žmogus

                  • 2008 09 21
                  • 176

                  #9
                  Moteris japonų animecijoje užima gana svarbią vietą. Retai pasitaiko tik yaoi žanro anime ir mangose.
                  Piešiama labai kruopščiai, jos piešimas žymei detalesnis nei vyrų, jam skiriama daugiau dėmesio, jis detalesnis. Nors ir laikoma, kad visas moteriškumas yra be galo didelės veikėjų akys, taip iš tiesų nėra. Veido forma, kaklas, plaukai taip pat piešiami skirtingai nei vyrų. Vaikų piešimas taip pat panašus į moterų, nes llabai sušvelnintos veido forma ir akys.
                  Akys gali būti bet kokio dydžio ir formos. Joms vis tiek skiriamas be galo didelis dėmesys- ne veltui kaso, kad akys - sielos veidrodis. Akyse galima surasti begalę atspalvių, blakstienoms ir antakiams taip pat skiriama dėmesio.
                  Plaukams skiriama ne ką mažiau dėmesio negu akims. Beabejo aišku, kad plaukai išreiškia žmogaus asmenybę. Šukuosenos gali būti pačios įvairiausios, bet dažnai piešiami ilgi kirpčiukai iki akių arba dengiantys akis. Anime dažnai naudojamos nenatūralios plaukų spalvos: ryškiai raudona, žalia, mėlyna, violetinė, rožinė, sidabrinė...
                  Kūnai piešiami su prailgintomis, padailintomis proporcijomis. Papuošalai, drabužiai dažnai išreiškia veikėjo originalumą, savitumą, išskirtinumą.
                  Mokyklinės uniformos ir per visą anime nesikeičiantys drabužiai, šukuosena, akys padeda atpažinti,

                  Anime yra ypatingas tuo, kad visos veikėjų emocijos yra tiesiogiai užrašytos ant veido. Raudonavimą reiškia raudoni brūkšniai ant veido arba visiškas veido spalvos pakeitimas į avietinę. Pašiaušti plaukai, prakaito lašas prie galvos gali reikšti veikėjo pasipiktinimą ir suirzimą. Burna pražiota taip, kad net 'išlipa' iš veidų ribų reiškia nustebimą. Akys virtusios taškučiais reiškia nustebimą....

                  Na nežinau, ar šia tas ko, tau reikia, bet manau, kad šis tas, kad gal kiek užves ant kelio. O šeip tiesiog bandyk aprašyti veikėjas iš tavo mėgstamų anime, bet skirtingų žanrų, kad nuomonė būtų objektyvesnė.

                  Comment

                  • Kea
                    Rašytojas

                    • 2008 10 06
                    • 203

                    #10
                    Kalbant apie plaukų spalvos reikšmes tai gal pravers čia paskaitinėti.


                    MyAnimeList

                    Comment

                    • Bardakas
                      Žmogus Ne





                      • 2005 09 22
                      • 1462

                      #11
                      Moteris japonų animecijoje užima gana svarbią vietą. Retai pasitaiko tik yaoi žanro anime ir mangose.
                      Piešiama labai kruopščiai, jos piešimas žymei detalesnis nei vyrų, jam skiriama daugiau dėmesio, jis detalesnis.
                      Kažką nusišnekėjai. Iš kur tokios žinios apie vyrų ir moterų piešimo stilius? Ryškiai nesusipažinai su su vyrų mangakų darbais.
                      Kūnai piešiami su prailgintomis, padailintomis proporcijomis. Papuošalai, drabužiai dažnai išreiškia veikėjo originalumą, savitumą, išskirtinumą.
                      Tai yra tiesiog normali logika. Negi matei visur ar daug kur moterį vaizduojama kaip brutalų vyrą apsirengusi rembo uniforma? Čia nėra anime išskirtinumas, kaip ir dėl kūno formų.
                      Anime yra ypatingas tuo, kad visos veikėjų emocijos yra tiesiogiai užrašytos ant veido. Raudonavimą reiškia raudoni brūkšniai ant veido arba visiškas veido spalvos pakeitimas į avietinę. Pašiaušti plaukai, prakaito lašas prie galvos gali reikšti veikėjo pasipiktinimą ir suirzimą. Burna pražiota taip, kad net 'išlipa' iš veidų ribų reiškia nustebimą. Akys virtusios taškučiais reiškia nustebimą....
                      Irgi nevisai tikslus išsireiškimas. Vyrams taikomos tokios pačios nuostatos. Ir tai tik tam tikros stilistiko anime.

                      Bendrai sakant tavo aprašymai nelabai užvedė gijos autorių teigiama linkme.
                      Maybe on Earth, Maybe in the Future
                      sigpic
                      Kurokawa idėjinis lyderis
                      Lėtai keičiu slaptažodžius

                      Comment

                      • Catenas
                        Naujokas
                        • 2009 03 17
                        • 4

                        #12
                        Labai aciu. Padejot suprasti esminius bruozus.

                        Comment

                        • Kea
                          Rašytojas

                          • 2008 10 06
                          • 203

                          #13
                          Catenas > Laukiu, nesulaukiu, kada galėsiu paskaityti tamstos darbą.


                          MyAnimeList

                          Comment

                          • Smart
                            Rimtas forumo narys

                            • 2007 12 05
                            • 118

                            #14
                            Deja galiu apibudinti vienu sakiniu...Pavaizduotos geriau nei realybiai...^^

                            Comment

                            Working...