Akira'i Kurosawa'i 100 metų!

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Spirit of Nightmare
    !,,!_ (-_-) _!,,!

    • 2008 10 17
    • 209

    Akira'i Kurosawa'i 100 metų!

    » Japonijos kino legenda, amžinai įrašytas į pasaulio kino istoriją. Taip, kas gi jei ne Akira Kurosawa. Jeigu šiandien jis dar būtų tarp mūsų, jau švestų garbingą šimto metų jubiliejų. Akira gimė 1910-ųjų metų kovo 23-iąją, o mirė 1998-ųjų spalio 6-ąją. Neįmanoma nuspręsti, kuris režisierius buvo pats geriausias, bet taip pat neįmanoma nepaminėti Akirs diskutuojant šia tema.

    » Kurosawa nebuvo Holivudo režisierius, tačiau jis vis tiek vienas žinomiausių kino meistrų pasaulyje. Kultinis amerikiečių režisierius Martin Scorsese (Goodfellas, the Departed) apie Akirą yra pasakęs: „Pasakysiu paprastai – Kurosawa buvo mano meistras“.

    » Labiausiai Kurosawa yra pagarsėjęs iš filmų apie samurajus: Seven Samurai – istorija apie septynis samurajus, nutarusius padėti vieno kaimo gyventojams apsiginti nuo banditų; Yojimbo – apie asmens sargybinį, kardo meistrą, kurio paprašė išvalyti miestą nuo „šiukšlių“; Rashomon – kriminalinė istorija, nagrinėjanti žmogžudystę ir dar daugybė kitų kultinių filmų. Visuose paminėtuose filmuose vaidino aktorius Toshiro Mifune. Režisierius ir aktorius bendradarbiavo labai daug kartų ir pasauliui patiekė krūvą šedevrų!






    Šaltiniai: IMDb / Wikipedia
    Paskutinis pakeitimas nuo slicKrox; 2010-03-23, 19:45.




    Jei mėgsti fantastiką (nesvarbu ar sci-fi ar fantasy) užeik čia

    [2010.01.21 15:03:03] Rain Dragon: šiaip tu gi pradedantysis rašytojas, tai dalių trumpumas yra atleistinas~
Working...