Alien Nine [A.M.F]

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Dainius
    Forumo vilkas


    • 2007 10 25
    • 327

    Alien Nine [A.M.F]

    Alien Nine

    Metai: 2001-2002
    Žanrai: Drama, Veiksmo
    Studijos: J.C. Staff, GENCO, MediaNet, Central Park Media, Nippon Columbia
    Direktorius: Yasuhisa Kato, Satoshi Ishino
    OVA: 4



    Istorija: Baikščiajai Yuri nuolat nesiseka. Šeštos klasės mokslų metų pradžia jai suteikė tik dar papildomo galvos skausmo – ji buvo išrinkta gaudyti ateivius, kurie kaskart bando užplūsti mokyklą. Blogiausia tai, kad tenka nešioti ateivį-šalmą, su kuriuo sudaromi simbiotiniai ryšiai. Visa laimei jai padeda kitos dvi komandos narės: energingoji Kasumi ir rimtoji Kumi. Per visus mokslo metus jos patiria įvairiausius išbandymus bei tampa neišskiriamomis draugėmis.

    Pasakojimas prasideda palengva. Vaikiškas openingas, nuotaikingos linksmos melodijos, chibi piešimo stilius sukuria lengvabūdiška niekuo neypatingą mokyklinio animaus atmosferą. Atrodo lyg daugiau nebūtų ką ir beminėti, viskas gan paprasta, tačiau akį greit patraukią smulkmenos, kurios leidžia tuo suabejoti. Jau pirmosios veiksmo scenos tą patvirtina – Alien 9 tikrai ne jauniausioms auditorijoms. Vaikiškas įpakavimas ir gan žiaurokas, kažkiek turintis siurealizmo bei psichologijos turinys – visai idomus ir originalus derinys. Sapnų intarpai, santykių vystymasis, vadovės vaidmuo suteikia kūriniui gilumo. Tiesiog atrodo, jog vaikiškumas kartais trukdo vertinti rimtai šį kūrinį, ir susimastai, ar nebūtų buvę geriau, jei anime netūrėtų to švelnumo.

    Galiausiai kažkaip sunku vertinti Alien 9. Vietomis buvau nustebintas ir net kažkiek sužavėtas, kartkartėm tiesiog jau nebegalėjau pakęst Yuri verkšlenimo. Kažkiek įtakos turi ir nostalgija ( Alien 9 mačiau gan senai, gavau iš pačio senuko Noir rankų ). Tiesiog nežinau. Galiu pasakyti tik tiek, kad tai originalu, neįprasta, bei suteikia naujų potyrių. (AZ)


    Nuorodos:



    Vertimas: Gatexxx
    QC: Fragile
    Paskutinis pakeitimas nuo Dainius; 2009-12-22, 23:28.
Working...