Ką man reiškia AMV?

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • slicKrox
    Catching some Zzzzs...




    • 2012 08 01
    • 2161

    Ką man reiškia AMV?



    Kodėl žmonėm patinka kurti AMV ir gaišti tam laiką? Nuobodžiai karpyti matytų serijų fragmentus, nepaliaujamai ieškoti tinkamos melodijos ir teršti mintis beieškant idėjų: kokia tvarka ir kaip turėtų būti apversti vaizdiniai jog jie būtų dainos ar jūsų įsivaizduojamos pasakos dalimi? Galbūt todėl jog yra be galo daug žiūrovų kurie mielai trokšta dar kartą pamatyti mylimo anime ir pamėgtos dainos išregztą naują žaismą. Ir kol tokių žiūrovų bus, bus ir amv.

    Kai išraiška yra pabrėžiama ne tik vaizdu, o ir garsu, sutikit, jog perteikiamos nuotaikos ir emocijos yra kur kas stipresnės. Truputėli nukrypsiu, tačiau ką dainai duoda dar 1975 Fredžio Merkurio (Queen) sukurtas pirmasis tikras muzikinis klipas? Ar pirmiau dainą išgirdus per radiją, o tik po to pamačius jos vaizdo klipą, pasikeičia nuomonė apie dainą? Jei nebūtų klipo, būtų tas pats kaip žiūrėti kiną užsimerkus? Manau video klipas tam, kad parodytų tai, ko autoriai nepajėgė išreikšti dainoje arba parodyti dainos vaizdą atlikėjo akimis. Geras pavyzdys - greitai viršūnę pasiekusios britų grupės Rudimental puikiai dainas atspindinčius video klipus.

    Nors Frank Zappa yra sakęs, kad laikyti muzikos video klipus meno kūriniais tai tas pats, kaip Barbes laikyti skulptūros darbais, o vis dėlto jau ilgas laikas kaip video klipai išsivystę į atskira meno šaką. Tuo tarpu nors AMV autoriai nėra nei originalių vaizdinių nei dainų autoriai, o tiesiog manipuliuoja gautu turiniu, tačiau rezultatai jūs gali labai nustebinti. Štai taip besigrožėdamas tuo net nepastebėjau kaip pats puoliai daryti pirmąjį darbą norėdamas pabrėžti tuo metu be galo patikusius kūrinius.

    Pirmojo amv nekėliau ir nemanau jog verta, kuris lipdytas dar visiškai kreivom rankom prieš daugiau nei aštuonis metus. Galbūt mano palyginimai buvo nevisai taiklus ir nors mano paties darbai jau - gerokai pasenę, galbūt mažai ką sudomins, tačiau norėčiau trumpai pasidalinti ir išgirsti jūsų nuomonę bei labiausiai patikusius darbus. PS: kritika taip pat laukiama.



    From Memory


    Neslepsiu, jog gana ambicingai žvelgiau į šį darbą, dėl kompozicijos ir perteikimo, video ir audio derinio, tačiau žiūrint dabar galiu pastebėti be galo daug klaidų. AMV apie dangų ir ironišką pagrindinių personažų gyvenimą, vaikai kurie niekada neužaugs. Dangus jiems - motina ir tėvas, meilė ir neapykanta, gyvenimas ir mirtis.

    Eng: AMV about the Sky and ironic life of main personages, children who never grow up. The sky for them everything -- mother and father, love and hate, life and death.

    Daina: Mistabishi - From Memory (Matrix Remix)
    Anime: The Sky Crawlers
    Sukurta: 2010 / 02 / 01


    The Right Moment


    Tai vienas iš pirmųjų darbų, kai tik pradėjau plačiau domėtis anime. Kūriau tiesiog savo malonumui, jokiame konkurse nedalyvavo, nemanau ar ką būtų žengęs, be to nelabai ir rūpėjo tai tuo metu. Darbe norėjau pabrėžti jog nereikia slėptis nuo gyvenimo, reikia tiesiog atsimerkti ir pamatyti šalia nuostabų supantį pasaulį. Praradus YouTube paskyrą, AMV buvo įkeltas per naujo.


    Daina: Gerry Rafferty - The Right Moment
    Anime: Welcome to the NHK
    Sukurta: 2008 / 06 / 21





    One way trip


    Tai buvo viena iš tų niekada nepamirštamų dainų. Kas kart klausydamas norėjau atsigult ant žolės ir stebėt bekylančius lėktuvus į orą. Daina po kelių akimirkų persijungia į aukštesnę pavarą, lyk greitėjantis ir nuo pakilimo tako kylantis orlaivis. Taip ir pakilo į orą idėja, kai pamačiau šį nuostabų kompanijos GAINAX 1987 metų anime tvarinį. Dainos ir anime klasikinė retro atmosfera taip ir prašėsi būti suliejama dar vienam ir lemtingam skrydžiui į debesis. Praradus YouTube paskyrą, šis AMV taip pat buvo įkeltas per naujo.

    Daina: Röyksopp - Alpha Male
    Anime: The Wings Of Honneamise
    Sukurta: 2009 / 06 / 15





    Illusion of Life


    Beveik prieš tris metus šis AMV buvo dalis AMVAZAR2010 projekto, tačiau galutiniu rezultatu nelikau patenkintas. Vietoje to jog sukurčiau vieną gerą, padariau tris mini AMV viename. Taigi po daugiau nei metų nusprendžiau pabaigti labiausiai patikusią atkarpą kaip nepriklausomą pilną klipą. Bandžiau daug ką keisti, tačiau galiausiai jaučiausi eidamas atgal nei pirmyn, tad pasistengiau išlaikyt kuo originalesnę versiją, pridėjus pilnavertę pabaigą. AMV - apie plevėsuojantį ir trumpalaikį gyvenimą. Rožinis miestelio meilės žaismas - galų gale, nieko daugiau, nei iliuzinės svajonės.

    Anime: The Tatami Galaxy
    Daina: Phoenix - Lisztomania
    Sukurta: 2012 / 12 / 28


    The Garden of Sinners


    Niekada nebuvau didelis veiksmo amv gerbėjas, ne tai jog nepatiktų žiūrėti, tačiau tai nebuvo mano stichija. Tad paklausiau savęs: kodėl gi nepabandžius? Mano nuostabai darbas daugumai labai patiko ir puikiai paženklino 2008 metais debiutavusį pirmąjį Lietuvoje AMV internetinį konkursą AMVAZAR, o dėka NowJapan organizatorių klipas netgi buvo parodytas per lietuviškąjį MTV.


    Anime: Kara no Kyoukai
    Daina: Nickelback - Burn it to the ground
    Sukurta: 2008 / 01 / 25






    Taipogi sukūriau šią tema norėdamas kiek praplėsti ir pažadinti miegančią Jūsų darbai skiltį, kurioje kiekvienas gali pristatyti savo darbų temą. Kaip minėjau mano originali YouTube paskyra buvo ištrinta, tad būtų smagu vėl susirinkti visų kontaktus jog galėčiau stebėti jūsų darbus ir veiklą. Mielai kviečiu apsikeisti prenumeratom. Norėčiau trumpai pasidalinti ir išgirsti jūsų nuomonę bei labiausiai patikusius darbus. PS: kritika taip pat laukiama.

    Paskutinis pakeitimas nuo slicKrox; 2014-01-01, 23:26.
Working...